Există un loc în România în care femeile chiar pot fi declarate fertile, rata de natalitate fiind forte mare, față de restul județelor din țară. Ultimele calcule au scos la iveală date neașteptate legate de numărul născuților-vii din anul 2021.
Poate vă vine greu să credeți, însă există un județ în România în care numărul de femei care rămân însărcinate este mult mai mare decât cel din alte locuri ale țării. Specialiștii au descoperit că există mici probleme cu natalitatea la noi în țară, iar lucrurile nu par să se rezolve prea curând.
Potrivit ultimelor studii realizate, în anul 2021 s-a înregistrat cel mai mic număr de născuți-vii din istorie, adică 180.735 de copii declarați. Aceste cifre sunt îngrijorătoare, deoarece este nevoie de o schimbare a generației, iar numărul de tineri pare să scadă din ce în ce mai mult.
CITEȘTE ȘI: SEMNAL DE ALARMĂ AL SPECIALIȘTILOR! CE SE VA ÎNTÂMPLA CU POPULAȚIA ROMÂNIEI PÂNĂ ÎN 2100
Se pare că județul în care s-au născut anul trecut cei mai mulți copii este Suceava, cu o rată de 44,5 născuți-vii la 1.000 de femei. Din păcate, există o diferență colosală între primul loc din top și ultimul, acesta fiind ocupat de Caraș-Severin cu o medie de 27,5 născuți-vii la 1.000 de femei. Printre județele care au avut cele mai puține nașteri anul trecut se numără Brăila, Gorj, Hunedoara, Neamț și Vâlcea. Totuși, județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Iași, Ilfov și Sălaj se apropie de primele locuri cu o rată destul de mare a născuților-vii.
„Fertilitatea feminină a fost cuprinsă în anul 2021 între 44,5 născuţi-vii la 1000 femei de vârstă fertilă în judeţul Suceava şi 27,5 născuţi-vii la 1000 femei de vârstă fertilă în judeţul Caraş-Severin”, se arată pe site-ul Institutului Național de Statistică.
În același document publicat, se arată faptul că vârsta la care femeile au ajuns să dea naștere unor copii este de 28,8 ani, ceea ce i-a făcut pe specialiști să se gândească la faptul că femeile sunt dispuse să rămână însărcinate cât mai devreme. În 2021, numărul de băieți născuți a fost mai mare decât numărul de fete, raportul fiind de 106 băieți la 100 de fete.