Locul de poveste din România de care italienii sunt fermecați: „Unic în lume!”

Publicat: 29/05/2024 | 14:57

Cunoscută și sub numele de „Capela Sixtină a Estului”, Mănăstirea Voroneț se remarcă ca una dintre cele mai superbe mănăstiri din Bucovina, încorporată cu mândrie în Patrimoniul UNESCO al României. Această bijuterie arhitectonică fascinează turiștii veniți din toate colțurile lumii. 

Perla Bucovinei, Mănăstirea Voroneț, își găsește adăpostul într-un decor natural fermecător, fiind învăluită într-o atmosferă de liniște și măreție. Înconjurate de ziduri înalte și statornice, mănăstirea emană o aură de solemnitate și mister, invitându-i pe cei ce o vizitează să se bucure de frumusețea ei și să se conecteze cu tihna spirituală.

Citește și: CE MESAJ A PRIMIT O MIREASĂ DE LA ȘEFUL EI CHIAR ÎN ZIUA NUNȚII: „ÎMI PARE FOARTE RĂU…

Italienii, fascinați de Mănăstirea Voroneț

Mănăstirea Voroneț, un adevărat monument al artei și spiritualității, este o capodoperă incontestabilă a României. În inima Bucovinei, această mănăstire încântă privirile vizitatorilor cu o splendoare fără egal. Nu este de mirare că și italienii, cunoscători ai artei și esteticii, au recunoscut Mănăstirea Voroneț drept o bijuterie culturală de neegalat.

„În România există o mănăstire care este o adevărată capodoperă, cu picturi pe toți pereții și o culoare unică în lume, se numește Mănăstirea Voroneț”, au scris italienii de la Viaggi News care promovează edificiul istoric din țara noastră.

În inima României se găsește o mănăstire ale cărei picturi sunt atât de remarcabile, încât a fost numită „Capela Sixtină a Răsăritului”. Picturile murale din Mănăstirea Voroneț fascinează cu o frumusețe uimitoare, cucerind inimile celor ce o vizitează. Acest loc sacru este inclus în prestigiosul Patrimoniu Mondial UNESCO, iar aura sa specială atrage turiști din toate colțurile lumii. De asemenea, mănăstirea se remarcă prin culoarea sa unică în lume, adăugând un element distinctiv fascinant pe harta turismului cultural.

„Vizitarea mănăstirilor din Bucovina și inclusiv cea de la Voroneț este destul de ușor de îndeplinit. Orașul Suceava este cel mai apropiat și se poate ajunge cu trenul sau avionul. Mănăstirea este deschisă în fiecare zi de la răsărit până la apus și costul biletului de intrare este de 5 euro. Vizitarea mănăstirii Voroneț este una dintre cele mai bune modalități de a afla cât mai multe detalii despre religia ortodoxă și despre frumusețile mai puțin cunoscute ale României”, au mai transmis italienii de la sursa citată.

Mănăstirea Voroneț, una dintre cele mai prețioase creații ale lui Ștefan cel Mare (1457-1504), este o dovadă vie a măreției sale și a devotamentului său față de credință. Construită în anul 1488 într-un timp record de numai 3 luni și 3 săptămâni, această ctitorie este un simbol al voinței și puterii domnitorului moldovean. Pictura exterioară, adăugată în timpul domniei lui Petru Rareș, reprezintă un adevărat vârf al artei feudale moldovenești, recunoscută pentru calitatea și expresivitatea sa remarcabilă.

Citește și: ȘI-A PĂRĂSIT SOȚIA DUPĂ 40 DE ANI DE CĂSNICIE ȘI S-A MUTAT CU AMANTA PE ACEEAȘI STRADĂ. IREAL CUM S-A RĂZBUNAT FOSTA NEVASTĂ