Locul de muncă unde se oferă salariu de 4.000 de euro. Un patron român din Italia nu găsește pe cine să angajeze: „Chiar și fără experiență…”

Publicat: 30/10/2024 | 13:48
Locul de muncă unde angajații primesc salariu de 4.000 de euro pe lună. Foto: Profimedia

Locul de muncă unde angajații pot ajunge și la un salariu de 4.000 de euro pe lună! Un patron român din Italia se plânge că nu are personal, asta în ciuda beneficiilor financiare. Despre ce este vorba? De ce a refuzat un bucătar să muncească acolo? Ce a spus antreprenorul despre afacere?

Adrian Ionilă este un antreprenor român în vârstă de 34 de ani. El deține clubul Beef din Milano, un local pe care l-a redeschis în urmă cu doi ani în zona Via Boccaccio, în apropiere de gara Cadorna. Cu toate acestea, în ciuda cererii crescute din partea clienților, românul se confruntă cu o realitate dură: nu are angajați!

Anteprenorul are o criză acută de personal, aspect care amenință încetarea dezvoltării afacerii. Chiar dacă oferă salarii competitive, care pot ajunge chiar și la 4.000 de euro lunar în cazul unui bucătar, și contracte de muncă avantajoase, Adrian Ionilă a mărturisit că mulți refuză să muncească acolo din cauza programului, asta pentru că implică ture vinerea și sâmbăta.

Românul a spus, de asemenea, că este în căutare de angajați tineri, motivați și dispuși să muncească, chiar și fără vreo experiență în acest domeniu, adică și la început de drum. Un bucătar nu a vrut să lucreze acolo cu un contract de 4.000 de euro pe lună.

„Un bucătar a refuzat un contract de 4.000 de euro pentru că nu dorea să lucreze vinerea și sâmbăta. Caut tineri motivați, chiar și fără experiență, dar dispuși să muncească”, a spus Adrian Ionilă pentru o publicație din Italia.

Citește și: Ce salarii au imigranții care lucrează în România. Câștigă dublu față de mulți români și triplu față de țara lor

Ce soluție a găsit antreprenorul român

Adrian Ionilă are o poveste de viață impresionantă. Românul a lucrat prima oară ca spălător de vase pentru un patron de club. Bărbatul a plecat din țară de mulți ani și a început în restaurantele italiene cu munci simple, iar în anul 2022 a ajuns să își deschidă propria lui afacere.

„Înainte noi îi intervievam pe candidați, acum ei par să ne intervieveze pe noi”, a mai spus antreprenorul român.

În căutarea unei soluții, Adrian Ionilă a ajuns la concluzia că ar putea fi nevoit să reducă zilele de muncă, ceea ce înseamnă că localul său nu ar mai fi deschis șapte zile din șapte. Mulți antreprenori se află în această situație din cauza lipsei de personal.

Citește și: Ce salariu are un angajat la vitrina Kaufland. Ce alte beneficii mai primește