Locul de muncă unde primești salariu de 9.000 de lei! Sute de persoane pot aplica
Chiar dacă ar părea greu de crezut, există locuri de muncă unde salariul poate ajunge și la 9.000 de lei. Meseria pentru care se acordă aceste sume este căutată atât în România, cât și în străinătate. Multe joburi de acest tip sunt disponibile și nu necesită studii superioare.
Domeniul IT oferă unele dintre cele mai mari salarii din România. Angajatorii sunt dispuși să ofere sume fabuloase pentru cei care vor să lucreze în programare. Cei mai bine plătiți par să fie inginerii de software, al căror salariu depășește suma de 9.000 de lei!
Cele mai căutate posturi din România din acest domeniu sunt cele de inginer software, specialist în securitate cibernetică, specialist în asigurarea calității, dezvoltator interfețe și analist Big Data.
- Dezvoltator interfețe: 7.520 lei;
- Inginer software: 9.210 lei;
- Specialist securitate cibernetică: 7.360 lei;
- Analist Big Data: 5.200 lei;
- Specialist în asigurarea calității: 6.330 lei. (CITEȘTE ȘI: Incredibil! Ce salariu are cel mai cunoscut polițist din România: ”La un moment dat nu te mai poți motiva”)
De ce pregătire ai nevoie ca să lucrezi în IT. Competențele pe care le cer angajatorii
Cei care vor să primească salarii de peste 9.000 de lei nu au nevoie de studii superioare, dar trebuie să parcurgă mai multe etape în carieră. Primul este cel de „entry level”. Conform anunțurilor de angajare de pe platformele specializate, pentru un post de începător în IT, cerințele sunt următoarele:
Ar fi indicat să cunoști:
- Administrare server Windows/AD/DHCP;
- Administrare OS Windows / Linux;
- Dezvoltare de aplicații software instalare/menținere;
- Noțiuni de rețea și depanare + servicii legate de rețea;
- Depanarea problemelor hardware;
- Cunoașterea sistemelor de cablare structurată.
Trebuie neapărat să îndeplinești condițiile:
- Să cunoști limba engleza cel puțin nivel mediu;
- Să ai abilități analitice si de rezolvare a problemelor;
- Abilități de comunicare verbala;
- Să fii autogestionar și autonom și asumarea deplină a sarcinilor atribuite;
- Tolerant și flexibil la diferite situații. (CITEȘTE ȘI: Cum să economisești bani cu regula 50/30/20. Metode practice prin care să-ți păstrezi salariul mai mult timp)