Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret, cunoscut doar de câțiva oameni
Țara noastră găzduiește o mulțime de locuri superbe, iar unele dintre ele sunt mai puțin cunoscute turiștilor. Deși impresionează cu frumusețea lor, nu sunt mulți cei care au auzit despre ele. Mai jos, în articol găsiți informații despre un loc de basm din România, care ascunde un mare secret.
Delta Dunării este una dintre cele mai apreciate locații din România. În fiecare an, sute de turiști merg să observe frumusețile naturii din acea zonă. Ei bine, sunt puțini cei care știu că există un alt loc asemănător în țara noastră, cu peisaje de basm.
Este vorba despre Lacul Săcălaia, un afluent al Fizeșului. A apărut peste o fostă salină, fiind situat pe Valea Bontului, județul Cluj. De asemenea, el are și o altă denumire legată de secretul pe care îl ascunde.
Ce secret ascunde locul superb din România
Peisajul creat de Lacul Săcălaia și împrejurimile sale este spectaculos și te duce cu gândul la Delta Dunării, în special datorită stufului plutitor. Puțini turiști pasionați de călătorii au auzit despre acest loc, unde poți ajunge urmând două trasee simple.
Unul dintre ele este pe Drumul European E576, din Cluj în Gherla. Trebuie să mergeți prin Apahida, Jucu şi Bonţida, în total fiind 60 de kilometri. O altă variantă pe care oamenii o aleg pentru că este mai pitorească o reprezintă Drumului Judeţean D109, din Cluj, prin Apahida, Jucu de Sus, Viştea, Coasta.
Lacul este ascuns între dealuri, la marginea comunei Sic și se întinde pe 22 de hectare, fiind considerat el mai adânc lac natural cu apă dulce din Transilvania. Acesta s-a format pe locul unei mine de sare care a aparținut romanilor.
Ținutul ascunde și un mare secret care este știut doar de pescarii locului. Mai exact, în apa adâncă, există știuci uriașe, motiv pentru care a fost denumit Lacul Știucilor. De asemenea, persoanele care cunoscu locul îi mai spun, în glumă, „Loch Ness”.
Printre pescari circulă o legendă conform căreia o știucă de 20 de kilograme a ieșit la suprafață și s-a lăsat prinsă în năvoade, pentru a fi admirată în toată splendoarea ei. Cei care doresc să își încerce norocul trebuie să știe că pescuitul este permis doar din barcă și este interzis în timpul ieșirii peștilor la suprafață.
Citește și: CÂT COSTĂ UN SEJUR DE 3 NOPȚI LA UN HOTEL DE 3 STELE ÎN VAMA VECHE, ÎN MINIVACANȚA DE 1 MAI