Locul de basm din România despre care se spune că este bântuit. Povestea singurului „templu spiritist” din lume

Publicat: 03/12/2024 | 17:20
Locul de basm din România care este bântuit. Sursă foto: magazinsalajean.ro

România este singura țară din lume în care a fost ridicat vreodată un ”templu spiritist”. Este vorba despre Castelul Iuliei Hașdeu, despre care se spune că ar fi bântuit, iar acolo s-ar afla o poartă între lumi. Citește acest articol pentru a afla misterele care circulă despre acest loc de basm!

Castelul Iulia Hașdeu, situat în Câmpina, se regăsește printre cele mai speciale și misterioase clădiri din țara noastră, dar și din Europa, și reprezintă o enigmă a unei povești ce are la bază celebra familie Hașdeu. Acest mister a ridicat mereu semne de întrebare, controverse și mistere care nu și-au găsit niciodată răspunsul.

Locul de basm din România despre care se spune că este bântuit: Castelul Iulia Hașdeu

Castelul Iuliei Hașdeu are o istorie foarte interesantă și plină de mistere. În acest loc de basm se aud voci de nicăieri și sunt scrise cuvinte pe care muritorii nu le pot vedea, conform magazinsalajean.ro.

De asemenea, aspectul măreț pe care îl are îi oferă un aer misterios și inedit. La intrare vei putea observa bolovani din piatră masivă, ciopliți cu foarte mare atenție, aproximativ cât trei uși ale unei case normale. Acest aspect îi oferă imaginea unui muzeu, însă acest loc este o adevărată „catedrală spiritistă” cu o multitudine de semne și simboluri înscrie de constructorul clădirii, la indicațiile pe care Hașdeu le primea de la fiica lui care era plecată într-o „altă dimensiune”, mai spune sursa citată.

Deși Bogdan Petriceicu Hașdeu a fost cel care a ridicat în întregime castelul, acesta spunea mereu că nu îi aparține și că este, de fapt, opera fiicei lui decedate.

„Asta nu e opera mea, este opera fiicei mele, stăpâna castelului. Noi suntem aci numai în gazdă.”, le spunea Hașdeu tuturor celor care călcau pragul acestei clădiri.

CITEȘTE ȘI: Traseul turistic din România unic în întreaga lume. Prin ce locuri de basm trece

Locul de basm din România care este bântuit. Sursă foto: magazinsalajean.ro

De asemenea, cei care se hotărăsc să viziteze această comoară a țării noastre vor putea admira portretele celor care făceau parte din celebra familie Hașdeu, obiectele acestora, fotografii și documente originale, mobilierul vechi de peste un secol, manuscrise, reviste, ediții princeps ale cărților savantului, dar și tablouri valoroase ce aparțin unor pictor renumiți, cum ar fi Sava Henția, Nicolae Grigorescu, G.D. Mirea sau Diogene Maillart.

Prima carte de spiritism

Prima carte de spiritism din literatura română a fost scrisă de către Bogdan Petriceici în acest castel. „Sic Cogito” este o carte care ar fi fost realizată după sfaturile primite de la fiica lui, Iulia. Mai mult, în interiorul castelului se află camera destinată exclusiv spiritismului și amenajată de tatăl Iuliei Hașdeu. Acesta a încercat timp de mulți ani să ia legătura cu fiica lui plecată în altă lume prin intermediul acestei încăperi.

Locul de basm din România care este bântuit. Sursă foto: magazinsalajean.ro

Mulți au considerat că Hașdeu era „nebun”, spunând că durerea pierderii copilului l-a făcut să își piardă mințile. De asemenea, majoritatea oamenilor considerau false poveștile despre spiritul Iuliei și le puneam pe seama minții bolnave ale scriitorului.

Construcția stranie și misterioasă este asemănată cu destinele celor trei membrii ai familiei Hașdeu: Bogdan Petriceicu și cele două: fiica și soția, ambele purtând numele de Iulia. Aceasta a fost clădită între anii 1893 și 1896, în memoriei Iuliei Hașdeu, fiica lui Bogdan Petriceicu Hașdeu. Iulia Hașdeu a murit la vârsta de 19 ani din cauza tuberculozei. De asemenea, ea a fost prima persoană de origine română care a absolvit facultatea Sorbona din Paris.

Acest loc de basm din țara noastră ascunde multe secrete și are în spate o poveste stranie, plină de întâmplări paranormale.

CITEȘTE ȘI: Locul de poveste din România despre care se spune că îndeplinește orice dorință. Este la doar 232 km de București