Liviu Dragnea acuză conducerea penitenciarului Rahova de cenzură: „Nu am avut voie să fac asta 13 luni”. Reacția ANP
Liviu Dragnea a declarat la TV că 13 luni, timpul pe care l-a petrecut până acum la închisoare, nu a fost lăsat de Administrația Peniternciarelor, să dea niciun interviu presei.
La puțin timp după ce aceste declarații au ajuns în spațiul public, instutiția a oferit și prima reacție la aceste acuzații ale fostului lider PSD.
„Având în vedere vehicularea în spaţiul public a unor informaţii privind intermedierea unor comunicări între reprezentanţi mass-media şi persoane private de libertate, precizăm: Începând cu data de 16.03.2020, odată cu decretarea stării de urgenţă pe teritoriul României, şi până la momentul prezentei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicată de petent (fizic/online).
Citește și: Cum arată Liviu Dragnea după un an de închisoare. Schimbarea e dramatică. FOTO
În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi, implicit, pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor custodiate, se menţine rezoluţia amânării punerii în practică a cererilor având acest obiect, prin limitarea interacţiunii cu terţi din exteriorul mediului carceral, până la stabilizarea contextului epidemiologic”, a anunţat ANP.
Condamnarea lui Dragnea
În data de 27 mai 2019, fostul lider PSD a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
În acelaşi dosar, Floarea Alesu a primit 3 ani şi 7 luni de închisoare cu executare, iar Olguţa Şefu a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare. Liviu Dragnea, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a contribuit la menţinerea în funcţie la DGASPC Teleorman a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.
Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi, de fapt, activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA. Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.
El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.