Este doliu în lumea teatrului și filmului din România! Liviu Crăciun, cunoscut pentru rolurile sale din Liceenii și Oglinda, s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani. Anunțul trist a fost făcut de reprezentanții Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București. Totodată, au oferit informații despre înmormântare pentru cei care își doresc să îl conducă pe actor pe ultimul drum.
Liviu Crăciun a avut o carieră impresionantă, lucrând atât în industria teatrului și cinematografiei, cât și în televiziune și radio. Între anii 1960 și 2004, celebrul actor a lucrat la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București, colaborând cu regizori renumiți precum Moni Ghelerter, Sică Alexandrescu, Ion Cojar, Grigore Gonța și Gelu Colceag.
Liviu Crăciun a murit la vârsta de 89 de ani. Reprezentanții Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București au făcut anunțul trist prin intermediul unui mesaj de condoleanțe. Marele actor a lăsat în urmă artă pură, dar și multă durere.
„Cu adâncă tristeţe ne luăm rămas bun de la actorul Liviu Crăciun, care ne-a părăsit într-o zi senină de septembrie. Amintirea sa va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat pe scenă şi pe ecran, dar şi prin bunătatea şi generozitatea sa, care au lăsat o amprentă de neşters în inimile celor care l-au cunoscut. Drum lin către stele!”, a transmis TNB pe pagina de Facebook.
Celebrul actor va fi înmormântat miercuri, pe data de 25 septembrie 2024, la ora 11:00, la cimitirul Cernica 2 de pe strada Poet George Țărnea din comuna Pantelimon, județul Ilfov. Cei care l-au cunoscut și apreciat pot merge să își ia rămas bun de la el.
Liviu Crăciun a lucrat până în 2004 la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București. Atunci a fost și ultima lui apariție pe scena acelui teatru, interpretându-l pe Vornicul Jurj în piesa „Apus de soare” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, în regia lui Dan Pița.
Actorul a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, fiind parte din promoția anului 1957. De-a lungul carierei sale, a jucat în românești consacrate, precum Liceenii, Oglinda, Hotel de Lux sau Un surâs în plină vară.
Citește și: Ce a apărut la mormântul lui Andrei Versace, la 2 luni de la moartea sa. IMAGINI EXCLUSIVE