Lista bolilor care cresc de până la 3 ori riscul de deces în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2

Publicat: 23/10/2020 | 12:20

Cercetătorii de la Colegiul de Medicină al Universității Penn din SUA au descoperit în urma unui studiu amplu că bolile cardiovasculare dublează riscul de deces în cazul persoanelor care au contractat virusul SARS-CoV-2. Din nefericire, au mai spus specialiștii, mai există și alte afecțiuni care sporesc riscul de deces de până la trei ori.

Bolile care cresc de până la 3 ori riscul de deces în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2

În cercetarea oamenilor de știință, publicată recent în jurnalul PLOS ONE, se arată că bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială, diabetul, insuficiența cardiacă congestivă, bolile renale cronice, accidentele vasculare cerebrale și cancerul pot crește riscul unui pacient de a muri din cauza infecției cu noul coronavirus, au relatat jurnaliștii de la Science Daily.

“Acest studiu arată că bolile cronice nu doar că sunt comune în cazul pacienților cu COVID-19, dar prezența lor semnalează un risc mai mare de deces. Există o prevalență ridicată a bolilor cardiovasculare și a hipertensiunii arteriale în întreaga lume. Această conexiune devine crucială”, a declarat dr. Paddy Ssentogo, doctorand în epidemiologie și asistent la Universitatea Penn, conform sursei citată mai sus.

Citește și: Dan Bittman nu crede în coronavirus, dar poartă mască. Cum l-am filmat pe liderul Holograf după ce a spus: “Să dea Dumnezeu să mor și eu de COVID”

În total sunt 11 afecțiuni care cresc riscul de deces dacă pacienții se îmbolnăvesc de COVID-19! Astfel, celor șapte de mai sus li se adaugă: bolile pulmonare cronice, astmul, bolile hepatice cronice și HIV / SIDA. Față pacienții spitalizați cu virusul SARS-CoV-2, care însă nu au alte afecțiuni preexistente, cercetătorii au stabilit că pacienții cu diabet zaharat și cancer sunt de 1,5 ori mai predispuși să moară, în timp ce în cazul pacienților cu boli cardiovasculare, hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă congestivă, riscul de deces este de două ori mai mare. Pacienții cu boli renale cronice sunt de trei ori mai susceptibili de a muri.

Nu rata: Propunere-șoc în România: elevii să intre în vacanța de vară de acum: “Astfel, se va ieşi din perioada gripei sezoniere”

Medicul Paddy Ssentogo și colegii săi au analizat date de la peste 65.000 de pacienți cu o vârstă medie de 61 de ani, provenite din 25 de studii din întreaga lume. Cercetătorii americani au precizat că studiile anterioare privind asocierea afecțiunilor cronice preexistente și a mortalității din cauza COVID-19 au avut limitări, cum ar fi numărul de țări incluse, numărul de studii incluse și numărul de afecțiuni explorate.

Potrivit informațiilor făcute publice azi, în jurul orei 12:15, la nivel mondial, există 42.053.176 de persoane testate pozitiv cu virusul invizibil, iar bilanțul deceselor a ajuns la 1.143.709. De la debutul pandemiei de coronavirus și până astăzi, medicii au declarat vindecate 31.212.418 de persoane.

Află și: Silviu Huțanu, mesaj premonitoriu înainte să fie testat pozitiv cu noul coronavirus: “La acestea gândiți-vă”

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro