Lista alimentelor pe nu trebuie, sub nicio formă, să le congelezi. Mulți români fac greșeala
Românii au obiceiul de a congela aproape orice, aceasta fiind una dintre deprinderile din comunism. Nutriționiștii trag un semnal de alarmă și avertizează faptul că multe alimente nu trebuie depozitate în congelator.
Surprinzător, fructele nu ar trebui congelate. În momentul în care sunt congelate în electrocasnicele pe care românii le au în gospodărie își pierd, de fapt, proprietățile esențiale. Congelarea lor este recomandată doar în cazul în care sunt utilizate aparate speciale.
Alte alimente care nu au ce căuta în congelator sunt legumele care au un conținut ridicat de apă. Din această categorie, fac parte: castraveții, varza, dovlecii și multe altele. După decongelare, acestea își vor modifica structura, devenind mult prea moi.
(CITEȘTE ȘI: Câte luni maximum poate fi păstrată în congelator carnea de pui, de vită și de porc. Greșeala pe care mulți români o fac!)
Top 3 alimente pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată. Lista completă
Potrivit specialiștilor în nutriție, trei alimente nu ar trebui niciodată să fie congelate. Primul din listă este ouă care, atunci când este pus în congelator, se dilată. Ca urmare, coaja sa se poate sparge și bacteriile pot pătrunde cu ușurință în interiorul său. Cei care vor, totuși, să facă acest proces, trebuie să separe gălbenușurile de albușuri și să le depoziteze în recipiente diferite.
Pe locul al doilea în această listă se află brânzeturile moi. În momentul în care sunt congelate, acestea își schimbă complet structura și gândul. De asemenea, pot deveni un mediu fertil pentru bacterii.
În top 3 alimente pe care nu trebuie să le congelezi niciodată, este, surprinzător, carnea care a fost decongelată. Motivul pe care îl invocă nutriționiștii este că dubla congelare ar duce la pierderea proprietăților nutriționale și ar putea cauza infecții grave în corp.
(CITEȘTE ȘI: Poate sau nu poate fi ținută ciorba în congelator?! Poate că mulți români și-au pus această întrebare)