De ce este importantă apa pentru slăbire! Cum te poţi hidrata corespunzător
Un port corect de apă mai are un avantaj, poate păcăli foamea. De altfel, se ştie că persoanele cu un apetit crescut au şanse mai mari să evite excesele dacă beau apă înainte de a devora alimentele favorite. Astfel, pe termen lung, acest lucru se poate traduce în readucerea aportului caloric şi într-o slăbire fără efort.
Cât priveşte momentul optim al consumului de apă, teoriile sunt împărţite, unele voci spun că apa trebuie consumată cu înghiţituri mici, între mese, pentru a nu dilua sucurile gastrice care se activează în momentul în care ingerăm alimentele, altele spun că apa poate fi băută la masă pentru că alimentele cu fibre vor absorbi apa, iar acest lucru se traduce prin instalarea rapidă a senzaţiei de saţietate şi evitarea exceselor.
Există multe persoane care se plâng că nu beau suficientă apă, fie uită, fie purşi simplu nu pot bea cantităţi optime. Acestea trebuie să ştie că există trucuri prin care pot optimiza aportul zilnic de lichide. Printre acestea, numără creşterea numărului de supe, lactate, fructe, , legume, cu un conţinut mare de apă. În plus, există şanse mari să va hidrataţi mai bine dacă adăugaţi în apă câteva feliuţe de citrice, puţin suc de ananas, mentă. Şi ceaiul de fructe răcit poate fi consumat cu mai multă plăcere. Feriţi-vă, însă de cantităţile mari de suc, chiar şi cele naturale de frcute au destul de multe calorii, de aceea, optaţi pentru cantităţi mici ţi pe cât posibil, consumaţi fructele cu tot cu pulpă şi coajă. Vă veţi bucura şi de apă, dar şi de toate elementele nutritive din fructe.
Răzvan Sava