„Nu s-a prezentat nimeni nici acum, nu a cumpărat nimeni caietul de sarcini… Au fost patru licitaţii luna asta şi nici măcar nu m-a întrebat cineva de ele. Preţul este încă ridicat faţă de cel al evaluatorului (n.r. – 406.000 de euro plus TVA). Dar o să ajungem şi acolo, la 406.000, pentru că am mandat din partea creditorilor să cobor până la suma asta. O să mai fac încă trei licitaţii, la 488, 439 şi 406 mii de euro. Să vedem, dar cred că în luna iunie o fac pe ultima. Sper să fie ultima şi să se vândă cu preţul evaluatorului”, a spus Mihai Florea.
De la prima licitaţie şi până în prezent, Asociaţia Sportivă Academia Rapid Bucureşti a fost singura care s-a arătat interesată de achiziţionarea mărcilor şi trofeelor FC Rapid, dar a refuzat să participe considerând preţul de pornire mult prea ridicat.
Adunarea Generală a Creditorilor a stabilit, în şedinţa sa din 26 octombrie 2017, ca preţul de pornire al licitaţiei pentru vânzarea mărcilor şi culorilor echipei giuleştene să fie de 3,4 milioane de euro plus TVA. Iniţial, o firmă specializată în evaluare stabilise ca preţ de pornire 406.000 de euro plus TVA, sumă respinsă de creditorul majoritar Valerii Moraru.
Academia Rapid Bucureşti, echipă înfiinţată anul acesta în asociere cu Primăria Sectorului 1, care a obţinut prin închiriere dreptul de folosinţă a mărcii, culorilor şi siglei FC Rapid de la societatea SC FC Rapid SA, aflată în lichidare, evoluează în prezent în Liga a IV-a.