Libanul a decretat izolare totală! A fost înregistrată o explozie a cazurilor de coronavirus

Publicat: 18/08/2020 | 21:33

Autorităţile libaneze au decretat marţi izolare totală. Măsura a fost luată după ce s-a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de noi cazuri de coronavirus.

Astfel, pentru a opri răspândirea accelerată a virusului a fost decretată stare de urgenţă zilnică între orele 18.00 şi 6.00, potrivit Le Figaro. Măsura izolării intră în vigoare din data de 21 august și se extinde până pe data de 7 septembrie. (CITEȘTE ȘI: ULUITOR! O CANTITATE DUBLĂ DE NITRAT FAȚĂ DE CEA DIN BEIRUT, DEPOZITATĂ ÎN PORTUL CONSTANȚA)

Există un singur teritoriu în care izolarea nu se va aplica. Această măsură nu este valabilă în cartierele sinistrate de explozia din 4 august din portul Beirutului. De la debutul epidemiei în Liban au fost înregistrat un total de 9.337 de cazuri de persoane infectate, iar bilanțul negru al deceselor a ajuns la  105.

Pagubele exploziei din Beirut

Cele două explozii din Beirut au creat dezastru. Mulți oameni și-au pierdut viața și mii de persoane au fost rănite. Au fost înregistrate și numeroase pagube materiale. Se pare că numărul victimelor în cazul exploziei din Beirut, ce a avut loc în data de 4 august, a ajuns la 180, iar în ceea ce privește răniții cifra a sărit de câteva mii. (VEZI ȘI: IMAGINI INCREDIBILE DIN BEIRUT! ȘEDINȚA FOTO A UNEI MIRESE ESTE ÎNTRERUPTĂ DE EXPLOZIA PUTERNICĂ. VIDEO)

Pe lângă victimele exploziilor au existat și numeroase pagube materiale: mașini avariate, locuințe și clădiri distruse complet, iar străzile și zonele arată ca în urma apocalipsei. După tragicul eveniment, guvernul libanez a cerut arestul la domiciliu pentru orice persoană implicată în depozitarea tonelor de nitrat de amoniu care s-au aflat la originea exploziilor enorme din portul Beirut.

Autorităţile anchetează în continuare cauza exploziilor, iar şeful serviciului de securitate internă susţine că în zonă se găseau materiale extrem de explozive. Premierul Hassan Diab a promis că vinovaţii vor fi pedepsiţi şi că este ”inacceptabilă” stocarea într-un depozit din port a aproximativ 2.750 de tone de azotat de amoniu, timp de şase ani, fără măsuri de siguranţă.