Expertii americani in nutritie va sfatuiesc ca in acest anotimp sa mancati sparanghel, telina si ridichii. Andrei Sion Primavara este sezonul ideal pentru a incepe o dieta sanatoasa care sa va mentina in forma maxima. Intr-o alimentatie adecvata, legumele sunt esentiale si, de aceea, nutritionistii americani va dezvaluie care sunt cele mai eficiente dintre ele. Sparanghelul este foarte sanatos si usor de preparat, fiind consumat fiert in aburi, fript la gratar sau prajit. Cercetarile arata ca o portie de o ceasca de sparanghel ofera 114% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina K, importanta pentru sanatatea oaselor, si 66% din cantitatea de acid folic necesara pentru mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Alta leguma recomandata primavara este telina. Continutul bogat in vitamina C, vitamina K, fosfor, potasiu, vitamina B6, magneziu si mangan face din telina un aliment esential pentru evitarea problemelor sistemului circulator. Pe langa aceste substante nutritive, telina ofera multe fibre care va pot ajuta sa va simtiti satui pentru mai mult timp. Specifice acestui sezon sunt si ridichiile, care asigura, la randul lor, o serie de beneficii sanatatii. In primul rand, ridichiile asigura o doza sanatoasa de vitamina C, care functioneaza atat ca un antioxidant, cat si ca un antiinflamator. Aceasta leguma este in acelasi timp o sursa excelenta de potasiu, care este important pentru rinichi si sange. Daca aveti nevoie de o leguma care sa va fereasca de cat mai multe afectiuni, specialistii va sfatuiesc sa consumati anghinarea. Bogata in fibre, potasiu, calciu, fier, fosfor si alte minerale esentiale, aceasta planta este recomandata consumatorilor frecventi de alcool pentru mentinerea sanatatii ficatului, dar mai poate preveni si guta, arterioscleroza sau migrenele. In plus, anghinarea poate reduce zaharul din sange si poate imbunatati digestia.