Leguma de toamnă care face minuni pentru creier, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea

Publicat: 12/10/2024 | 12:54

Doctorul Vlad Ciurea a dezvăluit secretul perfect pentru un creier sănătos! Nu-i vorba de vreun medicament, ci de o legumă sănătoasă, de care oricine a auzit. Toți românii o pot cumpăra din piață sau din supermarketuri, la un preț accesibil. Este bogată în vitamina K, o substanță care intră în componența grăsimilor ce formează membranele celulelor creierului. Despre care este vorba?

A venit sezonul rece și românii sunt sfătuiți de experți să consume cât mai multe fructe și legume. Sunt unele fructe și unele legume care sunt tocmai bune pentru consumul în aceste luni de toamnă și iarnă. Există o legumă sănătoasă și tocmai bună pentru creier. Conține o vitamină, K, care ajută la formarea membranelor celulelor creierului. Este vorba despre conopida, leguma toamnei, care se găsește în piețele de la noi, la prețuri accesibile.

„Poate salatele sunt foarte bune, nu trebuie să spunem ce fel de salate, dar sunt foarte bune. La fel și toate fructele. Conopida este cea mai bună pentru creier. Din toate aceste alimente, creierul își ia ce are nevoie, cât mai bun, pentru a funcționa în condiții cât mai bune”, a declarat Vlad Ciurea, în cadrul emisiunii „iThink”, la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Se scumpesc alimentele! Cât va costa 1 kg de carne de porc

Conopida, leguma de toamnă bogată în vitamine și minerale

Conopida se găsește adesea la supermarket, însă este nelipsită de pe tarabele din piețe. Pentru că este o legumă a toamnei, conopida are un preț accesibil. Consumul de conopidă este bun pentru organism, pentru că este o legumă bogată în vitamine și minerale. Ajută la îmbogățirea funcțiilor cognitive, adică la memorie și la procesul de învățare.

Conopida, o legumă recomandată de nutriționiști în sezonul rece (Foto: captură video)

CITEȘTE ȘI: „Leguma săracului”, un lux pe mesele românilor! Cât a ajuns să coste un kilogram de cartofi în piață

Conopida ajută la absorbția grăsimilor și reduce inflamația cronică. Este bună pentru îmbunătățirea structurii membranelor celulare, adică pentru un creier sănătos. Această legumă poate fi consumată proaspătă sau congelată. Sigur că, proaspătă este mai bună pentru că își menține toate vitaminele și mineralele. Neurochirurgul Vlad Ciurea le recomandă românilor să consume conopidă, mai ales pentru că este toamnă și se găsește la orice tarabă din piață.