În cadrul ediției Chefi la Cuțite difuzată pe 25 aprilie, o tânără de 35 de ani, pe nume Ana Maria Mircea, a venit să încânte jurații cu tăiței „meșteșugiți” cu babicul de Buzău. Concurenta de la Antena 1 a reprezentat restaurantul familiei, Dacia Dining, cu succes. Cu această ocazie, a ieșit la iveală faptul că îl cunoștea pe Chef Cătălin Scărlătescu de dinainte de a veni și că afacerea sa a fost inspirată chiar de el!
De mai bine de 12 ani, Ana Maria Mircea lucrează, cu pasiune, în bucătărie. Tânăra de 35 de ani este patroana restaurantului Dacia Dining din Buzău, afacere de familie pe care o coordonează alături de soțul ei. În sezonul 11 al emisiunii Chefi la Cuțite, a decis că este momentul să le arate juraților cum gătește și să-i bucure cu un preparat românesc de excepție: babicul de Buzău!
La scurtă vreme după ce și-a făcut apariția în platou, Chef Cătălin Scărlătescu și-a dat seama imediat cine este, spunând:
„Noi ne-am cunoscut. Am fost la ea în restaurant, la Buzău”
(CITEȘTE ȘI: Ei au câștigat Chefi la cuțite de la Antena 1. Cine sunt învingătorii celui mai spectaculos cooking-show)
După ani buni, Ana Maria Mircea i-a recunoscut juratului că restaurantul său a pornit din inspirația pe care i-a transmis-o renumitul bucătar.
„Viziunea de la începutul restaurantului a fost alături de domnul Cătălin. Cred că dânsul nu știa, habar n-avea despre asta. Am simțit eu că este combinația de produs românesc autentic. Pasiunea dânsului pentru produsele românești și ce face în piață, cumva, merg în aceeași direcție”
Auzind spusele concurentei, Florin Dumitrescu a intervenit imediat, spunând:
„Fără să vă dați seama, tocmai l-ați promovat pe Scărlătescu ca cel care reinventează bucătăria românească, lucru de care el s-a ferit mereu”
Culmea, tot Florin Dumitrescu a fost singurul care n-a vrut să-i de votul său, motivul invocat fiind că n-a pus suficient sos la paste, alegând să sacrifice gustul în favoarea aspectului. Pe de altă parte, a reușit să treacă în etapa următoare și, mai mult de atât, a plecat acasă cu un dar de la Cătălin Scărlătescu: „cuțitul prieteniei”, alături de cuțitul de argint.
Jurații au ales să-i facă acest dar pentru că au apreciat preparatul și faptul că a ales bucătăria românească. Au fost bucuroși să-și amintească de timpurile trecute, motiv pentru care au și spus: „Să nu moară tradiția”.
(CITEȘTE ȘI: Fanii l-au desființat pe Florin Dumitrescu și pe familia lui. Vedeta de la Chefi la cuțite a trăit momente dificile în trecut)