Pe data de 28 martie, Arina și-a spus povestea incredibilă pe rețelele de socializare. Bucureșteanca a mărturisit că a întâlnit, la un semafor de la Universitate, un cerșetor care i-a dat o lecție de viață. Întâmplarea a făcut-o imediat să plângă.
Arina stătea la stop și a văzut, dintr-o dată, un cerșetor care îi era atât de cunoscut. Îl mai zărise și în urmă cu ceva vreme, dar atunci n-avea bani să-i dea și, mai mult de atât, a enervat-o la culme. De ce? Pentru că și-a permis să o îndemne să zâmbească.
„Data trecută a venit la geamul mașinii. Eram morocănoasă rău. Îi fac semn că nu am ce să îi dau. Rămâne cu ochii pe mine. Are niște ochi căprui, ireali. Chiar dacă pielea e trasă, hainele jerpelite și e murdar, ochii îi sunt blânzi și curați.
Privind la mine, parcă vede dincolo de trupul meu, undeva în adâncime.
Când privirea lui ajunge unde căuta, apleacă ușor capul pe un umăr. Duce degetele la colțurile gurii și le trage în sus. Ca un îndemn să zâmbesc. Nu o fac”, a spus tânăra pe Facebook.
Ei bine, de data aceasta, s-a decis să dea incidentul uitării și să-i dea 10 lei bietului om. Problema a fost că avea doar bancnote de 50 de lei, dar a decis, într-un final, că cerșetorul poate are mai mare nevoie de bani decât ea. Ce a urmat după aceea depășește orice scenariu de film!
(CITEȘTE ȘI: Culmea „pomanagismului”! Andreea Bălan a cerut bani unui cerșetor columbian. Cum a reacționat bietul om)
Ce lecție a primit bucureșteanca de la cerșetor
Nu trece mult de când îi oferă cei 50 de lei cerșetorului că Arina se trezește cu el la ușa mașinii. Bietul om venise să-i aducă „restul”, considerând că a primit mult prea mult. Bucureșteanca l-a rugat să păstreze banii, apoi el a făcut, semnul de zâmbet. În acel moment, tânără a izbucnit în lacrimi, înțelegând ce înseamnă, de fapt, onoarea omului.
„Din buzunar scoate portofelul. Deschide partea pentru bancnote și scoate tot ce era acolo. Un teanc de vreo 3-4 hârtii de 10 lei și vreo alte 5-6 de 1 leu puse ordonat. Cele de 10 jos și cele de 1 deasupra. Mă încrunt nedumerită. Zice: “Mi-ai dat prea mult. Uite restul!”
Rămân cu gura căscată. Îi fac semn să îi păstreze și instantaneu îmi țâșnesc lacrimile. Înainte să pornesc, mă mai uit o dată la el. Îmi face semn de inimoară cu mâinile și dă din cap în semn de mulțumire. Apoi își duce iar degetele la colțurile gurii și le trage în sus în semn de zâmbet. Zâmbesc. Printre lacrimi de uimire. Când vezi onoarea la un cerșetor, ce poți să mai faci?”
(CITEȘTE ȘI: Povestea emoționantă a acestor doi cerșetori din Filiași. „Stăteau pe bordură și așteptau ca cineva să le întindă un leu să poată lua ‘ciociolată’ pentru mama”)