De cele mai multe ori, atunci cand suferim de o problema de natura estetica, alimentatia este neglijata in favoarea cremelor, a lotiunilor si a tratamentelor medicamentoase. Totusi, la fel ca si in tratarea multor alte afectiuni, secretul unui par sanatos si lucios sta, de cele mai multe ori, in consumarea unor alimente bogate in substante nutritive care ajuta, indirect, firul de par. Unul dintre cele mai vechi leacuri folosite in medicina traditionala chineza este consumarea, la micul dejun, a unei linguri de faina de susan negru, prajit, amestecat cu putin zahar si apa fierbinte. De asemenea, consumarea de seminte de susan (le puteti adauga in salate, supe sau in preparatele din carne) are o actiune benefica asupra scalpului. In cazul in care parul este deja rarit, frectionarea capului cu un preparat din 10 grame de ardei iute rosu, tinut 10 zile la macerat in 50 de grame alcool (in concentratie de 60%) hraneste si revigoreaza firul de par. Ovidiu Cristian Chiriac – Medic Generalist