Bronsitele, laringitele, faringitele, pneumoniile si multe alte boli specifice sezonului rece au ca simptom tusea. Ca o masura de prim ajutor, pana ajungi la medic pentru un consult de specialitate poti gasi multe remedii in „farmacia" casei tale. Iata cateva dintre ele.
Ceaiul de tei
Unul dintre cele mai bune calmante pe care le poti folosi pentru tusea expectoranta este ceaiul de tei. Prepara-ti acasa, o infuzie dintr-o lingura de flori de tei adaugate la o cana cu apa. Bea cate doua-trei cani de ceai intr-o zi.
Ceaiul de patlagina
Sunt recunoscute proprietatile miraculoase antitusive ale siropului de patlagina, dar si ceaiul este un bun expectorant. Tot la fel, pregateste-ti o infuzie dintr-o lingura de frunze de aceasta data adaugate la o cana cu apa. Indulceste ceaiul cu miere de albine si bea-l treptat, in cursul unei zile.
Ceaiul de podbal
Brusturul alb sau gusa gainii cum mai este denumit podbalul este una dintre plantele medicinale folosite de medici in tratarea tusei productive, inca din cele mai vechi timpuri. Fa-ti ceai din doua linguri de frunze de planta la o cana cu apa si bea cate trei linguri la interval de trei ore.
Remedii pentru tusea seaca
macul;fenicul;talpa gastii;rostopasca.
Acestea sunt plantele care detin un rol important in combaterea tusei neproductive, seci, daca le folosesti la prepararea unui ceai special. Dintr-un amestec de 40 grame de planta Talpa gastii, 10 grame rostopasca, 30 de grame mac rosu si 20 de grame fenicul, obtii o infuzie pe care o poti bea indulcita cu miere de albine. Bea cate trei linguri la fiecare masa pana ajungi la un consum total de doua cani pe zi.