Polițiștii au finalizat dosarul penal al lui Laurențiu Reghecampf (46 de ani) în care acesta este acuzat că ar fi furat bijuteriile fostei soții, dar și mai multe bunuri. CANCAN.RO a obținut referatul după audieri și-l prezintă în exclusivitate. IPJ Ilfov a făcut lumină în acest caz complicat, iar antrenorul poate deschide liniștit sticla cu șampanie. Site-ul nr. 1 din România a intrat în posesia actelor!
Anul trecut, pe 12 decembrie, agenta de jucători a formulat o plângere penală, în care îl acuza pe Laurențiu Reghecampf că ar fi scos dintr-un cont deschis pe numele lui, fără să aibă acordul, sume de bani în valoare de aproximativ un milion de euro pe care și i-a însușit. Totodată, i-a imputat că ar fi sustras două ceasuri de lux, de 157.000 de euro și 75.952, 50 euro, precum și mai multe bijuterii în valoare de peste 400.000 de euro.
Ambele părți au fost audiate, iar oamenii legii au decis să claseze dosarul! Pe scurt, Laurențiu Reghecampf este nevinovat. În continuare, vă prezentăm ce a declarat antrenorul în fața polițiștilor.
“Cu privire la bunurile menționate în plângere, arată faptul că acestea sunt bunuri comune ale familiei, nu le-a sustras, întrucât sunt căsătoriți legal. Cu referire la ceasurile menționate în plângere, arată faptul că nu le mai are în posesie, acestea fiind ceasuri bărbătești, cumpărate de el și a dispus de ele așa cum a dorit, deține documente de proveniență pentru acestea, respectiv extrasele bancare de cont de unde s-a făcut plata pentru ele. În referire la bijuterii, acestea nu sunt individualizate în plângere decât generic, acestea nu au ajuns niciodată în posesia sa”, au notat polițiștii, după audierea lui Laurențiu Reghecampf.
Impresara a făcut, totodată, referire și la bunurile din două containere din casa din Dubai, acuzându-l pe Laurențiu Reghecampf că le-ar fi furat. Din nou, oamenii legii i-au dat dreptate antrenorului.
“În urma cercetărilor effectuate s-a stabilit faptul că bunurile despre care se face referire în plângerea penală formulată sunt bunuri comune ale ambilor soți, care sunt căsătoriți sub regimul comunității legale de bunuri, situația în care ambii soți dețin deopotrivă atât posesia, cât și detenția liberă a bunurilor comune. (…) Ambii soți au drept de administrare și de posesie asupra acestora. În referire la bunurile din cele două containere despre care persoana vătămată a precizat că sunt furate de soțul său, acestea sunt comune și sunt depozititate în containerele ce fac obiectul cauzei, iar ambele părți au acces, dar și drept de aministrare și de dispoziție asupra acestora, bunurile nefiind însușite exclusiv de numitul Reghecampf Laurențiu, fiind atașate la dosarul cauzei prin care s-a constatat faptul că persoana vătămată a primit diferite bunuri din cele două containere în momenul în când le-a solicitat. În referire la bijuteriile cu o valoare estimată de persoana vătămată la peste 400.000 de euro, acestea nu au fost individualizate în niciun fel pe parcursul efectuării cercetărilor în cauză și nici nu au fost depuse la dosarul cauzei documente de proveniență pentru acestea”, au stabilit anchetatorii.
Așa cum era de așteptat, dosarul a fost clasat, iar Laurențiu Reghecampf a obținut încă o victorie cu fosta soție, după ce, zilele trecute, a obținut divorțul (DETALII AICI).
“Pe cale de consecință, opinăm că nu sunt întrunite elementele constituitive ale infracțiunii de furt, întrucât sub aspectul laturii obiective nu a existat vreo acțiune de luare a vreunui bun mobil din posesia sau detenția persoanei vătămate, având în vedere că regimul comuniunii de bunuri presupune că posesia și detennția aparține în comun ambilor soți, iar sub aspectul laturii obiective nu a existat niciodată intenția însușirii pe nedrept a bunurilor menționate în plângere”, au stabilit oamenii legii.
CANCAN.RO a luat legătura inclusiv cu reprezentantul legal al lui Laurențiu Reghecampf, avocatul Adrian Căvescu, care a salutat clasarea dosarului penal în care a fost menționat clientul său.
“Considerăm hotărârea instanței de fond, ca fiind una echilibrată, deoarece încă de la început prioritatea domnului Reghecampf a fost respectarea drepturilor şi a intereselor fiului său. Data de 18 Noiembrie 2022 a fost una benefică domnului Reghecampf, având în vedere această sentință favorabilă din procesul de divorț cât și faptul că, în aceeași zi am primit și decizia procurorilor de clasare a plângerii penale formulată împotriva sa, ce avea ca obiect un pretins furt al bunurilor comune (bijuterii, bunuri și bani). În urma analizei probelor administrate, organele de urmărire penală au constatat netemeinicia plângerii și au dispus clasare cauzei”, ne-a declarat Adrian Cãvescu, avocatul lui Laurențiu Reghecampf.
Avocatul Adrian Căvescu este cunoscut din procesele în care reprezintă interesele clubului de fotbal FCSB, având ca obiect marca STEAUA, palmaresul echipei istorice STEAUA București, dar și procesul privind prejudiciul pretins, în valoare de 37 milioane Euro, de Clubul Sportiv al Armatei.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.