Lamaile detoxifiaza ficatul
ATU. Lamaile incetinesc procesul de imbatranire celulara si au proprietati anticancerigene Desi nu pot fi consumate ca atare, fiind foarte acre, lamaile dau savoare bauturilor si mancarurilor si reprezinta unul dintre cei mai importanti antioxidanti naturali. Mona Bica Desi lamaile nu fac parte din categoria fructelor pe care le puteti consuma ca gustare intre mese, acestea au un rol esential in alimentatia echilbrata. Desi nu sunt foarte „gustoase” pentru a fi consumate ca atare, lamaile dau savoare altor alimente. Ele se gasesc in rafturile magazinelor pe tot timpul anului, insa sezonul lor este mai, iunie si august. Lamaile au componente care au proprietati anticancerigene si antibiotice, fiind o excelenta sursa de vitamina C, (acid ascorbic) unul dintre cei mai impor-tanti antioxidanti naturali. Lamaile intaresc sistemul imunitar, incetinesc procesul de imbatranire celulara si contribuie la detoxifierea ficatului. Nutritionistii estimeaza ca doza recomandata de vitamina C pentru adulti este de 60 de mg zilnic, iar fumatorii au nevoie chiar de o doza dubla. De asemenea, sucul de lamaie, limonada, racoreste orga-nismul si scade febra. Este indicat atunci cand beti limonada, sa folositi miere in loc de zahar.