Lacul Techirghiol a devenit roz! Cum se explică fenomenul neobișnuit
Cunoscut pentru proprietățile sale terapeutice, Lacul Techirghiol este o destinație turistică extrem de vizitată. Chiar în această perioadă, în care lacul este atât de căutat, culoarea sa a devenit roz, iar specialiștii explică de ce.
Un turist a surprins o poză cu Lacul Techirghiol din Constanța în care se poate observa că apa sa a devenit roz. Explicația pentru această culoare nefirească ar fi că algele sunt responsabile. O specie anume de alge se dezvoltă doar în această perioadă a anului, iar bacteriile care le acoperă, sunt de culoare roz.
Bacteriile sulfuroase de pe alge absorb energia solară și au creat un fel de praf care se așterne peste lac, care a dus la modificarea culorii sale firești. Potrivit specialiștilor, fenomenul este firesc și benefic pentru proprietățile terapeutice ale nămolului de la Techirghiol. (CITEȘTE ȘI: Accident cumplit în Județul Hunedoara. Cinci copii au fost implicați, dintre care unul este în stare gravă)
Ce afecțiuni tratează nămolul de la Lacul Techirghiol
Potrivit Directorului medical medical Elena Valentina Ionescu de la Sanatoriul Balnear Techirghiol, afecțiunile care pot fi tratate de nămol sunt, în special, cele reumatismale. De asemenea, acesta ar avea efect și asupra afecțiunilor neurologice, vasculare, ginecologice, respiratorii și respiratorii.
„Principalul efect al nămolului este cel antiinflamator. Doar că este o mare diferenţă între efectul antiinflamator al nămolului, care este natural şi nu are multe reacţii adverse, şi pastilele antiinflamatoare de pe piaţă“, a spus Elena Valentina Ionescu.
Nămolul sapropelic tratează afecţiuni reumatologice de tip inflamator sau degenerativ, sechele posttraumatice (ale muşchilor, pielii şi osului), afecţiuni ale sistemului nervos central şi periferic (de la nevralgii la hemiplegii, hemipareze, scleroza multiplă şi Parkinson), afecţiuni ginecologice (anexite, cervicite, metrite, sterilitate secundară, tulburări funcţionale), afecţiuni dermatologice (psoriazis, sindrom seboreic, alergodermii), afecţiuni vasculare periferice (ischemie, insuficienţă circulatorie). (CITEȘTE ȘI: Telefoane gratis de la Digi România! Cum îşi pot lua clienţii RCS RDS smartphone-uri fără să fie nevoie de avans)