Episodul din această săptămână al podcastului „Altceva cu Adrian Artene” este o călătorie… o călătorie către noi, către fiecare dintre noi, purtată pe aripi de credință și pace sufletească.
Pentru episodul care va avea premiera sâmbătă, 24 februarie, la ora 19:00, pe contul oficial de Youtube, echipa Altceva a poposit deasupra lumii, pe Muntele Athos, în vizită la Părintele Pimen, starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lac.
„Dumnezeu a îngăduit, astăzi, să filmăm de aici, de sub pleopa Athonului, de aici, din Gradina Maicii Domnului, unde Dumnezeu ne vorbește din fiecare fir de iarbă, din fiecare ram înflorit.”, a spus Adrian Artene la începutul episodului de podcast.
Toate cele peste 80 de minute de discuție, sunt o lecție deschisă despre Bunătatea Sufletului, despre rigorile vieții trăită în cutumele Binelui, despre Nădejde și Ajutor Divin, despre Mulțumire și Rugăciune, despre Familie și Dragoste.
„Dumnezeu este același tot timpul. El simte aceeași dragoste față de noi, vine în întâmpinarea noastră, este alături de noi tot timpul, dragostea lui nu scade niciodată, dar totul depinde de noi, de starea noastră. Orice rugăciune pe care o facem să se încheiem așa: „Să fie Doamne după voia Ta!”, spune Părintele Pimen.
Părintele Pimen Vlad, starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos, s-a născut în 1970, în comuna suceveană Cornu Luncii, din părinți creștini, care au avut nouă copii. Este, de metatie, de la Mănăstirea Sihăstria.
În 1993 a plecat în Muntele Athos. Și despre călugărie, și despre ajungerea în Sfântul Munte, părintele spune: „M-a luat Maica Domnului de mână și m-a adus” – recunoscând în toată viața sa ajutorul și mijlocirea Maicii Domnului.
Primii doi ani la Schitul Lacu au fost cu multe greutăți și neajunsuri, dar și cu multă liniște și împăcare. Au urmat doi ani petrecuți în Mănăstirea Sfântului Pavel, pentru a învăța limba greacă. Apoi, revenit la Schitul Lacu, părintele Pimen a reconstruit de la zero Chilia „Sfântul Artemie” – fără nici un ban strâns înainte. A viețuit acolo timp de 12 ani, alături de fratele său după trup, părintele Dosoftei, care i-a urmat în Sfântul Munte.
Apoi, pe locul unei foste mari biserici, tot cu hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică, a ajuns să construiască chilia la care este acum stareț. A primit întotdeauna ajutor minunat și concret de la oameni, de la Dumnezeu și de la Maica Domnului.ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene” acolo unde, în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletul.
Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, Tik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.