La ce riscuri te expui când mănânci salată boeuf, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic. Cum trebuie preparată, de fapt

Publicat: 24/12/2024 | 13:43
Mihaela Bilic / Foto: Facebook

Este Ajunul Crăciunului, iar gospodinele se pregătesc de zor pentru ca masa lor de sărbătoare să fie plină cu tot felul de bunătăți. Printre mâncărurile tradiționale, care se fac în această perioadă, se regăsește și vestita salată bouef. Nutriționista Mihaela Bilic a vorbit pe șleau despre cât de mult ne afectează acest deliciu silueta. Care este ingredientul „cheie”, care ne aduce kilograme în plus?

Salata de bouef este nelipsită de pe mesele românilor, în perioada sărbătorilor de iarnă. Gospodinele o pregătesc de zor din Ajunul Crăciunului, pentru a avea totul gata în ziua cea mare. Mihaela Bilic a vorbit despre salata bouef, mult iubită de români.

Salata bouef / Foto: Arhiva Cancan

Cum trebuie preparată salata bouef, potrivit nutriționistei Mihaela Bilic

Nutriționista a dezvăluit care este rețeta „perfectă”, pentru a nu lua kilograme în plus. Singura greșeală pe care o fac bucătăresele este maioneza. Mihaela Bilic le-a sfătuit pe gospodine să nu pună prea multă maioneză în salata bouef, dacă nu vor să-și strice silueta. În caz contrar, salata bouef trebuie consumată cu moderație, pentru a nu te alege cu prea multe calorii în plus.

CITEȘTE ȘI: Mihaela Bilic ne spune care este produsul alimentar care distruge organismul în perioada postului

„Când spui salată te gândești la ceva dietetic, ușor. Ori salata de boeuf e mai degrabă un fel consistent, complet de mâncare. Și dacă cantitatea nu e simbolică (2 linguri), silueta va avea de câștigat/suferit. Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (vă recomand), mazăre, murături și carne. Chiar dacă are „boeuf-ul” în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar si cu pulpă de porc (foarte gustos).

De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie. Cartofii fierți și reci au amidon cu absorbție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim – sățioasă, cu proteine complete, antianemică și cu calorii negative.

Până aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de „legată” va fi salata, însă sfatul meu este să nu înecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză. Concluzia: salata de boeuf este, probabil, piesa cu „greutate” a meniului de Sărbători. A se consuma cu moderație/ responsabil”, este sfatul nutriționistei.

CITEȘTE ȘI: Mihaela Bilic ne spune care sunt cele 8 legume din cauza cărora „faci burtă”. Majoritatea românilor le mănâncă zilnic