O tânără TikTok-eriță din București le arată celor peste 100 de mii de urmăritori ai săi faptul că este bine să mănânci carne crudă și se filmează în timp ce se hrănește cu aceasta. Sabina nu știe la ce probleme de sănătate se expune. Nu este de joacă! Ce poți păți dacă mănânci care negătită în fiecare zi?
Sabina, o tânără studentă în cadrul Universității din București, la Facultatea de Psihologie, atrage din ce în ce mai mulți urmăritori și aprecieri pe contul său de TikTok prin publicarea mai multor videoclipuri în care ea se hrănește necorespunzător și consumă carne crudă de pui, vită, berbec sau porc.
Tânăra le-a mărturisit urmăritorilor săi că, prin dieta primară, a reușit să scape de acnee. Din punctul său de vedere, carnea crudă nu are mai multe bacterii decât carnea gătită, ci, din contră, îi oferă mai multă energie.
CITEȘTE ȘI: DIETA MIRACULOASĂ CU DUDE | CUM SĂ SLĂBEȘTI PESTE 10 KILOGRAME ÎN DOAR CÂTEVA SĂPTĂMÂNI
Mai mult, Sabina este de părere că prin procesul de preparare termică alimentele își pierd din enzimele care ajută organismul să le digere. Tânăra încearcă să evite produsele din comerț, consumă lapte și ouă doar de la producători locali, își prepară unt acasă, și încearcă să înlocuiască produsele cosmetice din magazine cu produse preparate chiar de ea.
Cu toate că studenta și-a făcut un obicei din consumul cărnii crude, specialiștii în nutriție nu recomandă să ne hrănim în acest mod. Carnea nepreparată termic poate genera toxiinfecții alimentare grave.
@sabinaavrn #rawmeat ♬ Le Festin (From „Ratatouille”) – Movie Sounds Unlimited
De aceeași părere este și Adina Rusu, nutriționist-dietetician ieșean. Femeia spune că atunci când ne referim la alimentația optimă și la grupele de alimente pe care ar trebui să le consumăm, trebuie să pornim de la faptul că oamenii nu sunt carnivori, ci omnivori, adică se hrănesc atât cu alimente de origine vegetală, cât și cu alimente de origine animală. Organismul uman are capacitatea de a digera carnea crudă, dar aceste procese de digestie și de absorbție a nutrienților din carnea crudă sunt mai puțin eficiente comparativ cu alimentele preparate termic.
”Carnea crudă poate conține bacterii dăunătoare, inclusiv Salmonella, Listeria, Campylobacter și Escherichia Coli, care pot provoca toxiinfecții alimentare. Aceste bacterii sunt distruse atunci când carnea este preparată termic, într-un mod corect. Consumul de carne crudă în anumite feluri de mâncare este o parte importantă a dietei multor oameni, consumându-se inclusiv Carpaccio, Tartar sau ficat crud. Modalitățile tradiționale de preparare a acestor alimente pot reduce riscul aferent. Dar consumul de carne cruda NU este, în general, recomandat, mai ales la persoanele cu sistem imunitar scăzut sau compromis, la copii, la persoanele vârstnice, la persoanele cu diverse patologii medicale și nici la femeile gravide”, a declarat dr. Alina Onofriescu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice.