La ce oră poți spăla rufe duminica, potrivit părintelui Vasile Ioana

Publicat: 17/10/2024 | 11:32
Sfaturi prețioase de la părintele Vasile Ioana/ Sursă foto: Facebook

Cu toții știm că Duminica este zi de odihnă, iar activitățile care necesită efort trebuiesc evitate. De asemenea, spălatul hainelor în această zi sfântă este considerat un păcat. Părintele Vasile Ioana ne spune ce haine și la ce oră putem spăla Duminica.

Majoritatea românilor respectă această regulă și cred că este interzis să speli haine Duminica. Există și cealaltă tabără care nu ia în considerare această ”regulă”. Părintele Vasile Ioana a lămurit situația pentru toată lumea.

Părintele Vasile Ioana, despre spălatul rufelor duminica

Părintele ne spune că ne este permis să ne spălăm hainele după ora 19:00, dar nu și în prima parte a zilei, atunci când oamenii trebuie să se odihnească și să se roage. De asemenea, el ne spune să nu confundăm activitățile necesare cu munca grea, astfel că, de exemplu, spălatul hainelor pentru copii, un aspect care nu poate fi amânat, poate fi realizat seara.

CITEȘTE ȘI: Se spune sau nu „La mulți ani” pe 15 august, când se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului? Maica Cipriana a răspuns în podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene

În paralel cu el, părintele Iulian Rață, protopop de Orhei, ne spune că este păcat să speli hainele duminica sau în zilele de sărbătoare. El ne spune că Duminica trebuie să fie dedicată exclusiv odihnei și rugăciunii, iar activitățile care implică efort trebuiesc evitate. De asemenea, părintele ne spune că putem realiza lucruri care nu-și permit să fie amânate, cum ar fi gătitul sau curățenia casei, dar nu curățenia generală sau aspirarea covoarelor.

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, despre păcate

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului afirmă că utilizarea interjecției „zău” este considerată un păcat. El argumentează că cei care recurg la acest cuvânt îl „cheamă pe Dumnezeu să le fie martor în chestiuni minore”. Mai mult, el ne oferă sfaturi legate de activitatea fizică și susține că sportivii ar trebui să frecventeze sala de sport, însă consideră că, pentru cei care nu practică sport de performanță, metania este cea mai potrivită formă de exercițiu. În acest sens, el afirmă că „nu există un exercițiu fizic mai benefic decât metania”.

VEZI MAI MULT AICI: ÎPS Teodosie, noi declarații virale. Cum păcătuiești când spui „zău” + de ce trebuie să facem metanii