La ce folosește, de fapt, gaica din spatele cămășilor. Este extrem de practică

Publicat: 08/04/2022 | 17:41
La ce folosește gaica din spatele cămășii?

Gaica din spatele cămășilor are o întreagă istorie. Află la ce se folosea cheotoarea pe vremuri și la ce se folosește acum. Vei rămâne surprins cât de practică este. Tu ai încercat vreodată să faci asta?

Moda trece prin multe transformări de-a lungul anilor. Cu toate acestea, se pare că sunt elemente care rezista indiferent de sezon sau de ce se poartă într-o anumita perioadă.

Cămașa de exemplu și-a păstrat de-a lungul anilor gaica din spate. Puțini sunt cei care știu că există și o întreagă istorie în spatele ei. Astfel, pe vremea când nu existau dulapuri care să permită folosirea umerașelor, această gaică a fost atașată la cămăși pentru ca ele să fie puse mai ușor în agățătorile șifonierelor, sau de ce nu ca să fie puse la uscat.

Această gaică a fost inventată inițial pentru marinari care aveau nevoie de ea atunci când erau plecați în misiuni și nu dispuneau de tot confortul de acasă, scrie lifebuzz.com. 

CITEȘTE ȘI: TREI INGREDIENTE BANALE DIN BUCĂTĂRIE ÎȚI POT SCHIMBA VIAȚA. CUM SĂ ALBEȘTI NATURAL HAINELE DELICATE

Când a fost inventată gaica de la cămașă

Iată și versiunea finală din istoria recentă. La începutul anilor ’60, compania Gant a început să fabrice cămăși cu o astfel de cheotoare, care a câștigat popularitate instantaneu în rândul studenților din universitățile din Ivy League.

Rolul acestei cheotori era să facă posibilă agățarea cămășii în dulapul din vestiar astfel încât aceasta să nu se șifoneze. Trecerea anilor i-a oferit acestei găici si o latură urbană: bărbații care aveau deja iubite tăiau gaica ca să nu mai fie abordați de alte tinere.

În zilele noastre, cele mai multe branduri care produc cămăși folosesc gaica pentru a-și inscripționa numele.

Ce semnifică, de fapt, cheotoarea

Această cheotoare încununează, de obicei, cuta dublă, care coboară de sub platcă, pe spate, spre parte inferioară a cămășii. Pliurile formate sunt necesare pentru a oferi libertate mișcărilor și, în același timp, pentru ca țesătura să se potrivească pe liniile corpului. Deci, putem considera că această cheotoare este un element decorativ reușit pe lângă un element de croi util.

VEZI ȘI: TRUC UTIL PENTRU HAINE CURATE! CÂND TREBUIE SĂ UTILIZEZI, DE FAPT, BALSAM DE RUFE ÎN MAȘINA DE SPĂLAT

Andreea Bolocan
Absolventă a Universității București, Facultatea de Administrație și Afaceri, profilul Business Administration. Lucrează de 5 ani în presă. Până de curând a fost și instructor de tenis de câmp. În prezent este redactor la CANCAN.RO, ce aparține de trustul GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L. ... citește mai mult