La ce e bun ceaiul din coji de nucă? După ce vei afla asta, nu le vei mai arunca niciodadă
Frunzele şi cojile de nucă au fost folosite încă din vechi timpuri, pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Totul se datorează funcţiilor depurative, antiinflamatoare, calmante şi cicatrizante pe care cojile de nucă le deţin.
Însă, câteva beneficii extraordinare, de care nu multă lume știe, are ceaiul din coji de nucă. Acest remediu natural are efect benefic asupra plămânilor, ameliorează simptomele anginei și poate preveni acumulările de grăsime pe vasele de sânge, îmbunătățind astfel sănătatea inimii.
De asemenea, ceaiul din coajă de nucă este indicat persoanelor cu ficat gras sau care au probleme cu tranzitul intestinal. Mai poate fi consumat și de femeile care se confruntă cu infecții urinare sau care au circulația periferică deficitară.
O cană de ceai din coji de nucă face bine și stării psihice, ajutând la recăpătarea energiei și a capacității de concentrare. Nu în ultimul rând, este un remediu care susține imunitatea și reduce riscul de osteoporoză, datorită cantității mari de calciu.
Cum se prepară ceaiul din coji de nucă
Dacă unele dintre aceste calități terapeutice au fost cunoscute încă din vechime (dacă întrebi o gospodină la ce este bun ceaiul din coji nuci, cel mai probabil primul răspuns oferit de această este că e bun pentru circulaţie deoarece contribuie la subţierea sângelui îngroşat) alte calități ale cojilor de nuca au ieșit la iveală abia în ultimii ani după ce cercetătorii le-au analizat cu atenție în cadrul unor studii de laborator meticuloase, scrie site-ul frunză-verde.ro.
Acestea au efecte depurative, stimulente pentru tiroidă, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale și renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și calmante.
O mână de coji de nucă pot fi puse într-un recipient, este adăugată apă şi pus la foc pentru a da în clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie.
Evitarea ceaiului fierbinte este indicată deoarece în momentul în care suntem răciţi lichidul ne usucă mucoasa şi poate produce arsuri la nivelul ei, ceea ce poate duce la favorizarea apariţiei bacteriilor.
Cojile de nuci administrate sub formă de ceai, ajută, de asemenea, la curățarea sângelui și subțierea sângelui îngroșat, la întărirea stomacului, îmbunătățirea funcției ficatului și tranzitului intestinal, la tratarea incontinenței urinare sau a infecțiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze.
Sursa foto: Pexels.com