La câte săptămâni trebuie să-ți schimbi periuța de dinți, de fapt. Puțini români știu acest lucru

Publicat: 15/05/2023 | 10:58

Puțini sunt cei care știu cât de dăunătoare poate fi o periuță de dinți uzată. Specialiștii atrag atenția asupra unor detalii ce ne pot prelungi durata de viață a unei danturi sănătoase. La câte săptămâni trebuie, de fapt, să-ți schimbi periuța de dinți, dar și care sunt riscurile la care te expui dacă nu respecți intervalul recomandat de specialiști.

Cel mai evident semn că periuța de dinți trebuie schimbată este, pentru majoritatea românilor, uzura acesteia. Însă, perii tociți nu reprezintă singurul semn pe care trebuie să-l iei în considerare. De altfel, specialiștii atrag atenția asupra unor detalii despre care nu mulți țin cont.

La cât timp trebuie schimbată periuța de dinți

Vezi și: O GOSPODINĂ DIN IAȘI A CUMPĂRAT CARNE TOCATĂ, DAR ÎN PACHET SE ASCUNDEA O SURPRIZĂ. CE DESCOPERIRE REVOLTĂTOARE A FĂCUT FEMEIA

Periajul dinților este unul dintre cei mai importanți factori pentru a avea o dantură sănătoasă. Totodată, afecțiunile gingiilor, cariile și alte afecțiuni dentare pot fi prevenite prin folosirea corectă a periuței de dinți. Ce înseamnă asta? Ei bine, cu fiecare periaj al dinților, de două ori pe zi sau după fiecare masă, placa bacteriană și resturile de mâncare sunt eliminate, igiena dentară fiind ca un scut împotriva bacteriilor.

Dacă îți este greu să-ți dai seama când este momentul să schimbi periuța de dinți, Asociația Americană de Stomatologie recomandă schimbarea periuței de dinți la 13 săptămâni (3 luni), chiar și mai devreme. Periuța de dinți trebuie schimbată după fiecare răceală, infecție orală sau chiar o simplă durere în gât. Perii periuței acumulează bacterii, iar șansele unei noi infectări sunt tot mai mari.

Pentru o eficiență mai mare a periuței de dinți, specialiștii recomandă ca îngrijirea acesteia să fie una adecvată. Astfel, periuța de dinți trebuie clătită foarte bine după fiecare utilizare, pentru a evita depozitarea de pastă de dinți sau salivă. Totodată, este indicat ca perii periuței să fie complet uscați înainte de următoarea utilizare. Folosirea căpăcelelor sau a cutiilor speciale de depozitare a periuței de dinți nu este una dintre cele mai indicate spații de depozitare. Perii se vor usca mult mai greu și există posibilitatea acumulării de bacterii.

Vezi și: ESTE OBLIGATORIU SĂ FACI ASTA, DUPĂ CE CUMPERI LEGUME ŞI FRUCTE DE LA SUPERMARKET. MULŢI NU ŞTIU CARE ESTE METODA