Desi unii dintre noi suntem obisnuiti sa-i consumam zilnic, specialistii recomanda sa ne ferim de covrigii calzi, pentru ca pot fi un pericol real pentru sanatate.
In primul rand, medicii nutritionisti sustin ca daca sunt consumati zilnic, pe perioade mari de timp, covrigii predispun la obezitate. Specialistii spun ca un covrig are 250 pana la 300 de calorii si 50 de grame de carbohidrati, insa niciun nutrient.
De asemenea, covrigii pot predispune la diabet, daca luam in considerare faptul ca aceste produse au la baza faina alba, cu un continut ridicat de amiodon care, dupa ce ii mancam, se descompune in glucoza.
____
CITESTE SI:
____
Tot covrigii calzi, pot provoca iritatii ale stomacului, din cauza amestecului de amidon cu gluten, fiind dificil de digerat atunci cand sunt la o temperatura ridicata.
Din cauza covrigilor calzi, putem avea si probleme cardiovasculare, din cauza grasimilor care, acumulate in corp, pot bloca arterele impiedicand circulatia.
Alte pericole pe care noi le coinsideram „sanatoase”
Guma de mestecat, batoanele “fitness” si cafeaua decofeinizata ne pot afecta si ele sanatatea.
Guma de mestecat poate duce la acumularea in exces a sucului gastric, favorizand gastrita. De asemenea, riscul cel mai mare ar fi ca guma sa fie aspirata pe trahee in plamani, impiedicand respiratia.
Batoanele „fitness” sunt si ele nocive pentru sanatate, desi sunt prezentate ca alimente sanatoase. Acestea au un continut ridicat de zahar si nu de cereale integrale, asa cum ar trebui.
Cafeaua decofeinizata este de asemenea nociva. Cateva cesti pe zi echivaleaza cu una de cafea normala, insa in cafeaua decofeinizata se utilizeaza solvcenti, care sunt adesea cancerigeni. Pentru cafeaua decofeinizata, se folosesc culturi de cafea de proasta calitate, care favorizeaza producerea de colesterol „rau”.
R.O.