La asta nu s-ar fi așteptat părinții! Pe rețelele de socializare, o învățătoare a distribuit câteva rânduri care au înfuriat opiniile multor persoane. Aceasta a descoperit că există spre vânzare cărți cu „sfaturi” pentru copiii de 6-8 sau 8-10 ani, dar care nu au o adresare pozitivă pentru minori.
Mai multe cărți, care sunt recomandate copiilor cu vârste cuprinse între 6-8 și 8-10 ani, au înfuriat mulți părinți din cauza rândurilor pe care autorul le-a scris. O învățătoare a postat pe rețelele de socializare extrase din cartea „75 de sfaturi pentru a supraviețui la școală”. Chiar dacă se află la categoria „Materiale Educaționale”, sfaturile pe care autorul le oferă celor mici nu ar părea să se încadreze în domeniul educației și nici nu prezintă o adresare pozitivă sau potrivită pentru minori.
”Nu sunt o înapoiată, dar astăzi am suferit un șoc. O editură a publicat o carte pentru copii. Acum cât timp nu cunosc, până astăzi eu nu am avut idee de existența unei astfel de cărți.
Cartea se numește „Profu’ crede că învăț – caiet plin de idei ca să supraviețuiești anului școlar” și, repet, este o carte pentru copii. Pe site este înscrisă în categoria „Materiale educaționale”, Vârstă Recomandată: 6-8 ani, 8-10 ani. Nimic scandalos până aici. Autorul a mai scris și alte cărți asemănătoare, un exemplu ar fi: „Șefu’ crede că muncesc – Caiet plin de idei ca să supraviețuiești săptămânii de lucru”. Ce simpatic! Ne întoarcem, însă, la cartea pentru copii, aceea ne interesează. Răsfoind câteva pagini observ că are aspectul unui jurnal, cu desene atractive, captează ușor atenția!
Și apoi, începând să citesc mai atent, a început să îmi crească, la propriu, tensiunea. O să atașez mai jos câteva imagini din interiorul cărții pentru a le putea cerceta și dumneavoastra.
Am o singură întrebare: Ce mesaj despre viață primește un copil împreună cu un astfel de dar din partea părinților? Ce mesaj primesc părinții care găsesc un astfel de material, publicat de o editură de renume, pe site-ul unei librării de renume la categoria „Materiale educaționale”? Dacă asta înseamnă să fii deschis la minte și să îmbrățișezi modernismul, NU, mulțumesc! Azi vreau să fiu cât se poate de înapoiată! Sunt cumplit de furioasă! P.S. Mă întreb dacă următorul titlu din serie va fi „Mama crede că o iubesc”, este mesajul scris de învățătoare pe rețelele de socializare.
Pe Facebook au fost postate mai multe extrase din cartea respectivă. Iată câteva dintre ele:
– „Dacă vrei că părinții să îți cumpere ceva, spune că e pentru școală. Părinții sunt destul de proști și cred orice” (sfatul 8/pg 37)
– „Dacă ai mare nevoie de ceva, iar ei nu îți cumpără, improvizează! A împrumuta nu e același lucru cu a fura (mai ales dacă te prinde)” (sfatul 35/pg 119)
– „M-am gândit să-i trag una tare de tot dar mi-am adus aminte cum data trecută a țipat super tare. Mai bine să nu-i lovești pe frații tăi dacă crezi că s-ar putea să te audă părinții, e de preferat să mai aștepți un pic, când n-o să fie ai tăi acasă” (sfatul 41/pg139)
– „Dacă vrei să te răzbuni scrie în Death Note! Un carnețel supranatural cu care poți să omori o persoană dacă îi scrii numele înăuntru în timp ce îi vizualizezi fața. Să fii atent că prenumele să fie corecte, să nu cumva să omori pe altcineva din greșeală” (sfatul 58/pg 190)
Sursă foto: Facebook, Pixabay