Klaus Iohannis, bun de plată! 2 imobile revin statului, iar președintele trebuie să dea înapoi 260.000 de euro
Decizia finală s-a luat în cazul Președintelui României. Klaus Iohannis va trebui să dea înapoi două imobile din Sibiu și o sumă de aproximativ 260.000 de euro, sumă care a fost încasată din chirii în toți acești ani.
Conform Digi 24, Înalta Curte de Casație și Justiție a luat decizia definitvă în cazul procesului deschis în anul 2016, care avea drept dispută situația legată de cui îi aparțin cele două case: familiei Iohannis și unor apropiați sau statului român? Statul român a obținut dreptul de moștenitor al imobilelor, iar Klaus Iohannis va trebui să înapoieze sumele încasate din chiria celor două spații.
Klaus Iohannis a pierdut procesul
Înalta Curte de Casație a decis definitiv faptul că statul român are dreptate. Cazul a fost unul complicat, mai ales pentru că nimeni nu știa cine deține adevărul, dar situația a fost rezolvată într-un final.
Cele două case menționate în proces au fost sub proprietatea lui Klaus Iohannis și a soției lui, Carmen Iohannis, alături de numita Rodica Baștea, prietenă a familiei. Femeia care este stabilită în Miami, a cerut instanței să anuleze certificatul prin care statul român a fost declarat moștenitor legal al casei respective, dar instanța nu i-a acordat dreptate.
Potrivit ANAF, statul român încerca să recupereze un spațiu comercial din Sibiu, blocat de familia Iohannis, pe lângă suma de 260.000 de euro pe care familia Președintelui o strânsese din chirii. Acum că decizia a fost luată, ANAF poate să înregistreze cele două imobile și să își recupereze datoriile de la Klaus Iohannis.
”Decizia nr. 1943: Respinge ca nefondat recursul declarat de recurenta-reclamantă Baştea Rodica împotriva deciziei nr. 1973 din 15 iunie 2023 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia I civilă, în contradictoriu cu intimaţii-pârâţi Statul Român prin Municipiul Sibiu reprezentat de Primar şi Statul Român prin Ministerul Finanţelor. Definitivă”, este precizat ședința publicată miercuri de ÎCCJ.
Va trebui să dea înapoi 260.00 de euro
Președintele României încasa venituri semnificative din banii obținuți pe chiria celor două imobile, una fiind din partea unei bănci de renume care avea sediul acolo, iar cealaltă din partea unui spațiu comercial cunoscut care se desfășura în acel spațiu.
În urma deciziei luate, urmează ca un notar public să deschidă procedura de succesiune prin care statul român să fie declarat moștenitor al celor două imobile.
CITEȘTE ȘI: Ultimul mesaj al lui Klaus Iohannis pentru elevii României, în calitate de președinte. De ce a fost criticat
This browser does not support the video element.