Redeschiderea școlilor este o problemă mult discutată de parlamentari. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, ar vrea ca elevii să vină la școală înepând cu luna ianuarie a noului an.
UDMR vrea revenirea copiilor la școală de la începutul anului viitor. Kelemen Hunor spune că va încerca să îi convingă pe colegii de coaliție că este nevoie ca elevii de școală primară să revină în bănci. „Eu în continuare susțin, și probabil că vor urma aceste discuții după învestirea guvernului, vom susține deschiderea școlii, măcar școala primară, până la clasa a patra, dar eu aș prefera până la clasa a opta , să avem posibilitattea în ianuarie să redeschidem școlile”, a spus Kelemen Hunor, potrivit Digi24. „Eu voi susține și voi argumenta pentru o astfel de decizie, dar deocamdată nu am discutat când și în ce condiții, dar cred că nu putem pierde un an școlar, mai ales când e vorbva de copii mici, de școala primară, fiindcă nu se poate fără contact permanent direct cu pedagogi, cu învățători”, a mai spus Hunor. (CITEȘTE ȘI: CE SPUN SPECIALIȘTII DESPRE REDESCHIDEREA ȘCOLILOR? CÂND ESTE POSIBIL CA ELEVII SĂ SE REÎNTOARCĂ ÎN CLASE)
În urmă cu o lună, Ludovic Orban, pe atunci premier, acum președinte al Camerei Deputaților, spunea că redeschiderea școlilor se va produce atunci când se va înregistra o scădere semnificativă a numărului de infectări. ”Până la o scădere semnificativă a numărului de infectări, învățământul se va desfășura online. Am fost criticați și când le-am păstrat deschise și când le-am închis. Aproape toate țările care au păstrat deschise școlile, între timp le-au închis. (NU RATA: SE REDESCHID ȘCOLILE PUBLICE DIN NEW YORK. ELEVII VOR FI SUPUȘI UNOR CONDIȚII ÎNSĂ)
Sigur că elevii nu dezvoltă forme severe, în școală riscul de transmitere e mai mic, dar deschiderea școlilor presupune aglomerație, o serie de alte activități legate de mersul la școală, care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja pe elevi, pe părinți și bunici, am decis să păstrăm școlile închise”, a explicat, atunci, Ludovic Orban.