Liana Alexandru a lucrat în televiziune în urmă cu câțiva ani, iar acum scrie cărți pentru copii, e implicată în mai multe proiecte și face voluntariat la DSP București.
Liana Alexandru a povestit despre experiența de a fi voluntar la DSP București. Oamenii au nevoie zilnic de îndrumare, de cuvinte care să0i liniștească, în contextul pandemiei de coronavirus.
”Sunt câteva sute de minute deja de discuții pe care le-am avut ca voluntar DSP cu oamenii afectați de Covid și aș putea să trag niște concluzii. De la o zi la alta, numărul solicitărilor se mărește pe toate fronturile. La Ambulanță, la DSP, la medicii de familie. Fie că sunt contacți, fie că au simptome ori sunt deja confirmați, oamenii afectați de Covid într-un fel sau altul sunt din ce în ce mai mulți.
Sistemul computerizat de preluare a datelor se îmbunătățește constant, dar la capătul lui nu sunt roboți. N-ar avea cum. Sunt oameni. De la cei din DSP care preiau solicitările de testare, ambulanțieri care vin și prelevează probe, laboranți la stat sau la privat care prelucrează testele, personal care înregistrează și trimite rezultatele către pacienți, medici sau rezidenți care fac apoi anchetele epidemiologice, medici de familie care monitorizează starea de sănătate a bolnavilor, angajați DSP care analizează și emit decizii de izolare ori de carantinare, până la polițiști locali care chiar verifică respectarea izolării ori a carantinării, funcționalitatea întregului circuit al datelor computerizate depinde doar de oameni”, a spus Liana Alexandru.
Restul interviului îl puteți citi
AICI.