În luna martie, Jolt Kerestely a acceptat provocarea lui Adrian Artene și a venit la renumitul său podcast, Altceva, unde a făcut o serie de mărturisiri neașteptate. În timpul discuției, cel supranumit Președintele Muzicii Ușoare Românești a pus problema demolării stadionului Dinamo, loc de care este profund legat.
Stadionul Dinamo ar urma să fie demolat în primăvara anului 2023 pentru a face loc unui stadion mai mare. Clădirea are o capacitate de 15.000 de locuri și ar urma să fie dărâmată pentru a construi o arenă în care să încapă 25.000 de suporteri. În acest context, Jolt Kerestely, care are casa aproape lipită de sediul alb-roților de la Ștefan cel Mare, a spus:
„Țin și cu Rapidul, și cu Dinamo. Apropo de stadion acum, mă leagă sufletește extraordinar de mult tot ce-i în incinta Parcului Dinamo. Acum am auzit că vor să dărâme și să facă un stadion de 25.000 de locuri.
Eu stau de 46 de ani și actualul stadion are 15.000 de locuri și de trei ori a fost plin stadionul, odată când juca Dinamo, împreună cu o echipă din Anglia, în Cupa Cupelor, odată când juca și cu Steaua și odată anul trecut, când juca Dinamo pentru supraviețuire cu Clujul, în ultima etapă. Acum vor să facă 25.000 de locuri. Pentru ce? Nici în 15.000 de locuri nu venea lumea ca să fie arhiplin”, a declarat compozitorul, în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene.
(CITEȘTE ȘI: Drumul lui Jolt Kerestely din mina Petroșani până în istoria muzicii românești: „Când coboram cu liftul, începeam să plâng!”)
Argumentația poetului nu este doar presărată de motive emoționale, ci și raționale. Printre ele, se numără faptul că stadionul Dinamo este o emblemă a orașului care nu are nevoie decât de reparații. Mai mult de atât, o lege internațională ar contraveni construirii unui stadion atât de mare, în Capitală. La cele menționate se adaugă și faptul că doar de trei ori s-a reușit umplerea stadionului de suporteri. Ca urmare, cele 25.000 de locuri nu și-ar avea rostul.
„Eu, după părerea mea, ar fi bine, este o emblemă a orașului. E o groapă acolo. Trebuie refăcut totul, cu scaune, cu băile pentru sportivi și absolut tot. Refăcut din sponsorizări. Nu că să arunce acuma, în criză, când e războiul lângă granița noastră, nu sunt spitale, nu sunt școli, șosele și noi facem stadion.
Mai este și o lege internațională că n-ai voie să construiești stadion în cadrul orașului. Este o bijuterie de stadion și trebuie refăcut așa cum este. Pentru mine, nu văd să fie altfel acest stadion decât cum am crescut acolo, o viață întreagă”, a adăugat artistul pentru sursa citată.
Materialul integral este disponibil aici: