Joe Biden a jurat pe o Biblie veche de 120 de ani. Detaliu de pe copertă și povestea impresionantă a cărții
În cadrul ceremoniei de învestitură de la Washington, Joe Biden a jurat pe o Biblie veche de 120 de ani. Mulți dintre americanii care au privit de acasă imaginile, dar și câteva milioane de oameni din întreaga lume au avut următorul gând: “Ce carte sacră voluminoasă!”. În plus, crucea celtică de pe copertă a atras privirile tuturor, iar Biblia catolică are o poveste impresionantă.
Povestea impresionantă a Bibliei catolice pe care a jurat Joe Biden
În vârstă de 78 de ani, Joe Biden a devenit oficial al 46-lea președinte al Statelor Unite. Momentul în care și-a depus jurământul a făcut înconjurul lumii și, după cum puteți vedea în galeria foto, dar și pe filmarea de mai jos, Biblia veche de mai bine de un secol a fost ținută cu ambele mâini de Jill Biden. Cartea sfântă are o grosime de aproape 13 centimetri, iar pe copertă se află sculptată o cruce celtică, au relatat jurnaliștii de la USA Today.
De asemenea, Biblia catolică a avut o lungă istorie cu familia lui Biden și de-a lungul carierei sale politice. Cartea aparține familiei președintelui american din 1893 și a fost folosită de Joe Biden când a fost învestit în funcția de senator american al Delaware în 1973. Pe aceeași Biblie a jurat și când a devenit oficial vicepreședinte în 2009 și 2013. Mai mult, Beau Biden, fiul decedat al președintelui, a utilizat această carte sfântă când a fost învestit procuror general al Delaware.
Joe Biden a depus jurământul în fața lui John Roberts, președintelui Curții Supreme, și a devenit al 46-lea președinte al Statelor Unite. El este al doilea președinte catolic al SUA, astfel că Biblia are o însemnătate specială pentru politician. John F. Kennedy a fost primul președinte catolic al Statelor Unite ale Americii.
Descoperă și: Primele declarații ale lui Joe Biden în calitate de președinte: “America a fost încercată încă o dată”
Doi dintre cei mai cunoscuți preşedinţi din istoria Americii nu au avut o afiliere religioasă oficială. Este vorba despre Thomas Jefferson și Abraham Lincoln. Cel dintâi şi-a pierdut credinţa ortodoxă la o vârstă fragedă, dar a continuat să creadă într-un Dumnezeu impersonal ca Creatorul Universului. El a fost cel care şi-a editat Noul Testament, îndepărtând referinţele la minuni şi păstrând învăţăturile Lui Isus.
Abraham Lincoln a crescut într-o casă religioasă şi vorbea frecvent despre Dumnezeu – în special în timpul mandatului de preşedinte –, dar niciodată nu s-a alăturat unei biserici. Oamenii de ştiinţă au discutat multă vreme despre convingerile lui Lincoln și s-au întrebat dacă el a fost sau nu creştin, iar unele aspecte ale credinţei sale rămân un mister.
Sursa foto: USA Today & The Associated Press