Mulți sunt românii care au plecat în străinătate, în căutarea unui viitor mai bun. Salariile din alte țări sunt mai mari, așa că mulți sunt cei care lucrează acum pentru străini. Însă, unul dintre cei mai mari fermieri din vestul ţării a reușit să îi convingă pe unii să se întoarcă acasă. Acesta oferă salarii avantajoase, iar pe lângă bani angajații lui mai primesc și două mese pe zi. Ce trebuie să facă aceia care își doresc să câștige aproximativ 15.000 de lei pe lună.
Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai mari fermieri din vestul ţării, a reușit să convingă mai mulți români care plecaseră să lucreze în străinătate să se întoarcă acasă. Salariile pe care acesta le oferă angajaților săi sunt unele mari, care i-au ademenit pe cei plecați din țară. Pe ce posturi se pot angaja cei interesați și de ce beneficii au parte.
(CITEȘTE ȘI: CÂT AU AJUNS SĂ CÂȘTIGE DIN RECICLAREA STICLELOR ROMÂNII FĂRĂ JOB: „NE-AM POTOLIT CU FURATUL”)
Datorită unei producții record la grâu, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Muscă, spune că a putut creşte salariile faţă de anul trecut și îi așteaptă pe cei dornici de muncă să se întoarcă acasă. De exemplu, cei care conduc combinele primeau anul trecut în mână 13.000 – 14.000 de lei, iar în acest an primesc 15.000 de lei pe lună. Mai mult, inginerii ajung să încaseze peste 18.000 de lei.
„Salariul este de 600 de lei pe zi bani în mână, înmulțit cu 25 de zile face aproximativ 15.000 de lei pe lună în mână, pe stat de plată, pentru cei care lucrează pe combină. Chiar şi aşa, nu sunt foarte mulţi bani, pentru că ei lucrează două schimburi pe zi, vin dimineaţa la ora 06:30 la lucru, îşi pregătesc combina, iar la 08:30 ies în câmp şi stau până seara la ora 22:00. Noi avem şi producţii record în acest an, deosebit de rentabile, astfel că oamenii îşi merită banii. La grâu, am avut o producţie de 9.320 de kilograme la hectar, pe o suprafaţă de 1.740 de hectare”, a spus fermierul, potrivit agerpres.ro.
Prin salariile pe care le oferă, Dimitrie Muscă spune că în ultimii ani a reuşit să convingă mai mulţi muncitori români care se angajaseră în alte ţări să revină acasă, pentru a lucra în agricultură. Fermierul este de părere că românii merită salarii mai mari, așa că face tot ce îi stă în putință ca angajații săi să fie mulțumiți.
„Eu consider că trebuie să fim corecţi cu muncitorii, să aducem oamenii acasă din străinătate, nu să apelăm la nepalezi sau vietnamezi”, a mai spus fermierul.
De asemenea, fermierul din Arad le mai oferă angajaților săi pe lângă salariu și două mese pe zi, apă minerală şi cafea la discreţie. Cei care se gândesc să se angajeze trebuie să știe că în perioadele în care nu se lucrează pe câmp, mecanizatorii primesc în fiecare lună între 5.000 şi 6.000 de lei, activităţile lor fiind la ateliere, unde întreţin utilajele.
(VEZI ȘI: SALARIU DE 6.000 DE LEI LA PROFI + ALTE BENEFICII. CE TREBUIE SĂ FACĂ ANGAJATUL)