Deși pare o iluzie, este cât se poate de real. Un job a ajuns la mare căutare anul acesta, din simplul fapt că salariile lunare pot ajunge și la 3000 de euro și, mai mult decât atât, nu se cere diploma de Bacalaureat. Iată despre ce este vorba mai jos, în articol.
Anul 2022 a fost unul „zbuciumat” din multe puncte de vedere. Una dintre problemele pe care le-au întâmpinat cetățenii a fost haosul din aviație. Companiile aeriene s-au aflat în situația de a concedia forțat o parte din personal, în pandemie. De asemenea, cel puțin anul acesta, din cauza lipsei de personal, activitatea companiilor aeriene a fost afectată, zborurile fie au întârziat, fie au fost anulate sau amânate, iar clienții s-au declarat nemulțumiți. Iar această situație nu a avut loc doar în România, ci în multe state europene. (Vezi AICI un exemplu)
Să fii steward pe avion a devenit, deja, unul dintre cele mai căutate joburi anul acesta. Deși cursurile de pregătire în domeniu costă între 1500 și 2600 de euro, persoanele care se angajează pe poziția de însoțitor de zbor ar putea încasa până la 3000 de euro pe lună. În plus, nu se cere diploma de Bacalaureat, ci trebuie să aibă, într-adevăr, cel puțin 12 clase absolvite și vârsta de 18 ani. La finalul cursului, care ține în jur de trei săptămâni, se va susține un examen.
Este adevărat, însă, faptul că acest job nu este pentru oricine. Persoanele care doresc să se specializeze în această ramură trebuie să fie dispuse și dornice să călătorească constant și să se supună regulilor companiei aeriene în care va activa.
Citește și TU ȘTII CE TREBUIE SĂ AI ÎNTOTDEAUNA ÎN BAGAJUL DE MÂNĂ ATUNCI CÂND CĂLĂTOREȘTI CU AVIONUL?
În plus, există o cerere mare în aviație, în prezent, de persoane care să activeze ca însoțitoare de zbor.
”Nevoia este foarte mare. Noi avem un parteneriat cu un operator aerian şi cursanţii şcolii noastre au prioritate la angajare. Noi suntem norocoşi că am prins parteneriatul ăsta dar în general ei depun CV-ul când aud de anumite posturi disponibile”, a explicat Iulia Iovu, trainer.
În România, salariile variază în funcție de compania aeriană în care te angajezi. La salariu se adaugă și orele de zbor și diurna.
„Cei tineri, până în 25 de ani, care nu au încă obligaţii, familii, responsabilităţi se pot axa spre o companie charter şi au posibilitatea să viziteze întreaga lume”, a mai transmis trainerul, arată observatornews.ro.
Sursă foto: Pixabay