Jessie Baneș, moderatoarea Gold FM, a împărtășit, cu ocazia Crăciunului, o rețetă specială. Mai cu seamă, frumoasa artistă a gătit mămăligă împăturită, o rețetă specifică zonei Ardealului. A pregătit-o așa cum a învățat-o bunica ei! Vezi mai jos modul de preparare, ingredientele necesare și rezultatul final!
Zâmbitoare și pregătită să împărtășească tainele unei rețete speciale, Jessie Baneș le-a făcut o surpriză de proporții urmăritorilor săi! Moderatoarea Gold FM a mărturisit că, în fiecare an, în perioada Crăciunului, învață să gătească un fel nou de mâncare. Iar anul acesta vine, în fața prietenilor virtuali, cu o rețetă specifică zonei Ardealului. Mai cu seamă, a pregătit mămăligă împăturită. A urmat îndeaproape rețeta pe care o aborda bunica ei. De altfel, pentru această rețetă, Jessie a utilizat produse naturale ale producătorilor români.
„În fiecare an de Crăciun, învăț să gătesc un fel nou de mâncare 🎄 Pentru 2023 am ales să fac o “mămăligă împăturită” ca la mine în Ardeal 😍 Așa cum gătea bunica mea când eram micuță. Eu zic că mi-a ieșit, dar nu vreau să mă laud singură. Aștept părerile familiei după cina din seara asta și vă spun și vouă😅 Chiar dacă în timpul anului nu gătesc prea des pentru că timpul nu îmi permite, consider că noi femeile trebuie să știm să facem mâncare 👩🏻🍳 Așa cum dăm mai departe înaintașilor noștri tradițiile de Crăciun și nu numai, așa trebuie să se transmită generațiilor următoare și tradițiile culinare românești🙏🏼 Eu zic că asta ne ține în viață ca popor ❤️ Am folosit produsele Țarina, 100% naturale și absolut delicioase pentru că susțin producătorii români”, a scris Jessie Baneș pe Facebook.
Pentru această rețetă gustoasă, artista a utilizat ouă, făină de mălai, smântână, telemea (oaie sau vacă), cârnați, untură, slănină, sare și moare (lichid acru). Modul de preparare: Cârnații se vor pune la fiert, apoi se va adăuga lichidul cu sare sau oțet (moare) peste ei. Când dau în clocot, se prăjește slănina. Untura rămasă în urma prăjelii va fi utilizată pentru ungerea vasului în care se va pune mămăliguța. După ce a fiert mămăliga, se vor așeza straturi într-un vas de yena (straturile sunt: mămăligă, cârnați, brânză). La final, deasupra, se adaugă ouă. Apoi, preparatul se va pune la cuptor, până când ouăle se vor găti perfect.
Vezi și JESSIE BANEȘ SE REVOLTĂ DUPĂ DECLARAȚIILE DELIEI MATACHE. „NU SUNT VORBE SPUSE LA ÎNTÂMPLARE”
De altfel, cântăreața Jessie Baneș a lansat un colind pentru toți românii. Frumoasa moderatoare Gold FM a lansat colindul „Vin românii de Crăciun acasă”, în data de 2 decembrie 2023. Cu această ocazie, a transmis un mesaj emoționant românilor plecați peste hotare, care trăiesc cu speranța că își vor face un viitor mai bun. Pentru a alina dorul de casă, artista a lansat piesa de suflet!
„Un colind scris din suflet pentru toți românii din diaspora, dar și pentru românii care au rămas în țară și care le duc dorul celor apropiați. Așa cum spune și colindul meu, eu sper că românii se întorc acasă de Crăciun, dar nu numai de sărbători. Poate într-o zi se vor întoarce acasă și rămâne acolo, înapoi în sânul patriei lor mamă”, a transmis Jessie.
Sursă foto: social media