Jandarm condamnat la închisoare pentru că a văruit două case, în timpul liber, dar nu a declarat banii primiți în schimbul muncii
Un jandarm băcăuan a fost condamnat la 2 luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendare, pentru că a văruit două case, în timpul liber, iar banii încasați nu i-a trecut în declarația de avere. Plt. adj. Teletin Tudorel este angajat al Jandarmeriei Române de 13 ani, iar de mai bine de nouă ani este comandatul grupei de Supraveghere și Intervenție din localitatea Podu Turcului. La nivelul jandarmeriei din Bacău, este prezentat ca o dovadă de dăruire, profesionalism și amabilitate. De ceva timp, jandarmul are grijă de un bătrân invalid, căruia îi duce alimente, apă, îi taie lemnele și îl ajută la treburile casnice.
Jandarmul Tudorel Teletin a vrut să mai facă ceva bani în plus din muncă cinstită. Așa se face că, în perioada februarie 2016 – august 2017, acesta a dat o mână de ajutor prestând servicii de zugrav, muncă pentru care a fost răsplătit cu suma de 7.700 de lei. Problemele au apărut ulterior, când ”cineva” a sesizat faptul că jandarmul băcăuan nu a declarat veniturile din construcții în declarațiile de avere și de aici s-a ajuns la procesul care a început pe 10 iulie 2020. (VEZI ȘI: JANDARM GĂSIT ÎMPUȘCAT LÂNGĂ BARAJUL VIDRARU! SE IA ÎN CALCUL SINUCIDEREA)
„Pe 28 aprilie 2017 și, respectiv, 15 mai 2018, plutonierul adjutant din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău nu a menționat în cuprinsul declarațiilor de avere aferente anilor 2016 și 2017 și înregistrate în evidențele IJJ Bacău, venituri impozabile în cuantum cumulat de 7.700 de lei, pe care acesta le realizase în perioada februarie 2016 – august 2017, ca urmare a prestării de servicii de construcții”, potrivit procurorilor.
Și-a recunoscut fapta
Jandarmul băcăuan și-a recunoscut fapta – că a văruit două case și nu a trecut banii obținuți în declarația de avere. Și totuși, potrivit legislației în vigoare din România, angajații Ministerului Afacerilor Interne nu au voie să presteze alte activități lucrative în urma cărora să obțină venituri, de aici fiind exceptate activitățile educative. Încălcarea acestei prevederi reprezintă comiterea unei infracțiuni.
Judecătorii din cadrul Tribunalului Militar Iași au admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de anchetatori cu plutonierul adjutant de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bacău. „Instanța admite acordul de recunoaștere a vinovăției. Stabilește pedeapsa pentru fals în declarații, pentru plutonierul adjunct din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău. Obligă inculpatul la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității, pe o durată de 50 de zile, în cadrul Primăriei Podu Turcului sau la Primăria Bacău”, au arătat magistrații militari ieșeni. Sentința nu este definitivă. (NU RATA: SCENE INCREDIBILE LA METROU! PATRU JANDARMI AU IMOBILIZAT UN TÂNĂR CARE NU PURTA MASCĂ)