Din cauza numărului mare de noi infectări zilnice, Israelul a adoptat o măsură extremă, a fost introdusă carantina națională pentru a doua oară. Este prima țară care apelează la o astfel de măsură.
Carantina a fost adoptată după ce numărul de noi cazuri de îmbolnăvire a explodat, a fost depășit pragul de 6.000 de noi infectări, ceea ce înseamnă un numără foarte mare raportat la populație. (CITEȘTE ȘI: MEDICII DIN SUA, CONSTATĂRI SURPRINZĂTOARE: „VITAMINA D SCADE RISCUL DE A CONTRACTA CORONAVIRUS CU 54%”)
Astfel, în Israel, şcolile au fost închise încă de joi, iar noile restricţii au intrat în vigoare de vineri (18 septembrie), odată cu începerea sărbătorii Anului Nou evreiesc. Conform noilor restricții oamenii nu au voie să se îndepărteze la mai mult de 500 de metri de casă. Există și excepții, aceștia se pot îndepărta pentru a cumpăra alimente, alte articole esenţiale sau să meargă la muncă. Adunările sunt limitate la 10 persoane în interior şi 20 în exterior.
Președintele Reuven Rivlin i-a rugat pe cetățeni să respecte noile măsuri și și-a cerut scuze pentru că nu a reușit să oprească și să gestioneze mai bine epidemia în timpul primei carantine.
„Ştiu că n-am făcut destul, noi, conducătorii ţării. Aţi avut încredere în noi şi v-am dezamăgit. Voi, cetăţenii Israelului, meritaţi ca ţara să vă dea o plasă de siguranţă. Este a doua şansă şi nu trebuie s-o irosim, pentru că nu va fi şi o a treia şansă”, a spus președintele.
O situație aproape la fel de îngrijorătoare este și în Franța, unde ieri a fost înregistrat cel mai mare bilanţ cotidian de la începutul pandemiei, peste 13.000 de îmbolnăviri. (VEZI ȘI: ALARMĂ ÎN FRANȚA! 10.000 DE INFECTĂRI CU NOUL CORONAVIRUS ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)
„Am observat că, pe timpul verii, cele mai multe infectări au fost în rândul tinerilor: o rată de 140 la 100.000 de persoane, la grupa de vârstă între 15 şi 44 de ani. Jumătate dintre aceştia sunt asimptomatici”, a declarat Olivier Veran, ministrul francez al Sănătății.
Astfel, în Franța s-au impus noi restricții, așa că după Marsilia și Bordeaux, sunt limitate adunările publice şi la Nisa, unde au voie cel mult 10 persoane la un loc.