Ați putea spune că este un banc, dar, de fapt, este o situație adevărată! Un bărbat din Hunedoara a mers să se însoare la Starea Civilă, dar a aflat că era deja căsătorit. Situația este mai complicată decât te-ai fi așteptat! Iată toate detaliile mai jos, în articol.
Un bărbat din Hunedoara a mers la Starea Civilă, pentru a se însura. Doar că, în momentul în care a vrut să depună actele necesare pentru această acțiune, a descoperit că era deja căsătorit. Însă, cum a fost posibil acest lucru?
Între anii 2001 și 2015, bărbatul din Hunedoara se afla la prima căsătorie. În urmă cu 7 ani, hunedoreanul a decis că vrea să divorțeze, astfel că a intentat acțiunea de separare legală la Primăria Orașului Aninoasa. A depus, atunci, actele și a achitat cei 500 de lei. După 30 de zile, bărbatul a primit și certificatul de divorț, doar că nu a știut ani la rând că documentul legal nu era, de fapt, atât de… legal.
Certificatul de divorț era înregistrat sub un număr fals, ilegalitate făcută de ofițerul de Stare Civilă. În anul 2018, fosta soție a hunedoreanului s-a recăsătorit în Spania, iar doi ani mai târziu, în 2020, și bărbatul a vrut să își refacă viața. Doar că a întâmpinat această situație neplăcută. Practic, era, încă, însurat cu… fosta soție.
Instanța a arătat: „În data de 17.07.2020 s-a deplasat la Primăria orașului Aninoasa pentru a înregistra cererea de căsătorie, prilej cu care i s-a adus la cunoștință că nu a fost desfăcută căsătoria cu fosta nevastă. Persoana vătămată a solicitat informaţii în scris, iar din adresa primăriei orașului Aninoasa rezultă că certificatul de divorţ nu a fost înregistrat în Registrul pentru înregistrarea cererilor de divorţ şi nici în Registrul pentru evidenţa certificatelor de divorţ”.
Având în vedere ilegalitatea produsă, ofițerul de stare civilă a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei. Persoana respectivă a susținut că a omis să înregistreze actele în evidență și nici nu erau semnate de Primărie. Atunci a atribuit numere false, de teamă ca ofițerul să nu fie reclamat. În data de 2 octombrie, procesul față de ofițerul de stare civilă a fost încetat, iar dosarul a fost retrimis pentru judecare civilă.
„A recunoscut comiterea faptei, (…) referitor la dosarul de divorț întocmit, a precizat că după ce a primit documentele a omis să le înregistreze în evidenţele de la starea civilă, iar după cele 30 de zile, când s-au prezentat din nou numiții, a constatat că nu era înregistrat şi semnat de conducerea Primăriei. Fiindu-i teamă să nu fie reclamată, a întocmit în fals certificatul de divorţ şi i-a atribuit număr fals. A doua zi le-a înmânat celor doi foşti soţi certificatul de divorţ, conţinând date false. Inculpata a menţionat că a procedat în acest fel deoarece nu mai avea timpul fizic necesar să refacă toate actele, întrucât numita urma să plece în străinătate. Inculpata a recunoscut că nu a respectat procedura prevăzută de fișa postului deoarece ştia că numerele de înregistrare alocate sunt false”, a mai arătat instanța, conform timisoarastiri.ro.
Sursă foto: Pixabay