Ireal! În ce hal au ajuns să arate medaliile sportivilor premiați la JO 2024
Au trecut patru luni de la finalul Jocurile Olimpice de la Paris 2024, desfășurate în perioada 26 iulie – 11 august, iar sportivii medaliați au parte de o mare surpriză. Medaliile ce le-au primit au ajuns într-o stare deplorabilă, stârnind nemulțumiri. În ce hal au ajuns să arate acestea, acum, în luna decembrie?
Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au însemnat pentru sportivi nu doar triumfuri și momente de glorie, ci și o mare dezamăgire. La doar patru luni de la încheierea evenimentului, medaliile decernate în capitala Franței au ajuns să arate într-o stare greu de imaginat: oxidate, ruginit și cu un aspect îngrijorător, demn de critici dure.
(CITȘTE ȘI: EMMA RĂDUCANU, DEZVĂLUIRI DESPRE OPORTUNITĂȚILE OBȚINUTE DUPĂ SUCCESUL DE LA US OPEN: ”NU AM ȘTIUT SĂ GESTIONEZ”)
Așa arată medaliile sportivilor premiați la JO 2024
Medaliații de la JO 2024 nu au avut prea mult timp să se bucure de medaliile pe care le-au câștigat. La doar patru luni după încheierea jocurilor acestea au ajuns într-o stare deplorabilă, iar sportivii nu au ezitat să arate realitatea.
Înotătorii francezi Clement Secchi și Yohann Ndoye-Brouard au atras atenția publicului asupra stării deplorabile a medaliilor lor de bronz, câștigate în proba de ștafetă 4×100 metri. Clement Secchi a postat o fotografie pe rețelele de socializare a medaliei sale, însoțită de un mesaj ironic: „piele de crocodil”, făcând referire la textura rugoasă și oxidarea severă de pe distincția sa.
Aceste imagini vin după ce, imediat după Jocuri, sportivi precum Nyjah Huston, Nick Itkin și Ilona Maher au semnalat probleme similare. Deteriorarea rapidă a acestor trofee pune sub semnul întrebării calitatea materialelor folosite și procesul de fabricație.
Toate cele 5.084 de medalii produse pentru Paris 2024 au fost create cu un fragment din faimosul Turn Eiffel, fiind menite să reflecte o legătură istorică și simbolică cu orașul gazdă. Medaliile, de formă hexagonală, au fost realizate cu un diametru de 85 mm și o grosime de 9,2 mm, având în centru 18 grame de fier provenit din restaurările turnului.
Deși conceptul a fost lăudat pentru originalitate, materialele folosite nu par să fie la standardele așteptate. Medaliile de aur, argint și bronz au diferite greutăți, iar compoziția lor sugerează o calitate sub așteptări. Medaliile de aur, de exemplu, nu sunt din aur masiv, ci conțin doar 6 grame de aur pur, restul fiind argint cu o puritate de 92,5%.
(VEZI ȘI: ION ȚIRIAC ȘI DAN ȘUCU, INVESTIȚIE DE 40 DE MILIOANE DE EURO. CE PLAN AU CEI DOI)