Ireal! Câți lei costă un kilogram de cornulețe cu magiun la târgul cu produse tradiționale din sectorul 4

Publicat: 20/03/2024 | 10:33

Târgul de produse tradiționale românești a fost organizat în Sectorul 4 al Capitalei. În urmă cu doar 3 zile, bucureștenii au putut degusta și achiziționa produse și preparate din lapte, carne, produse de patiserie și miere, toate obținute de producătorii locali români. Cât costă un kilogram de șuncă afumată de porc, dar și câți lei au scos bucureștenii pentru un kilogram de brânză sau de cașcaval. Vedetele evenimentului au fost cornulețele cu magiun – cel mai scump desert. 

O gamă variată de bucate tradiționale a fost pusă la dispoziția consumatorilor, iar prețurile au fost pe măsura așteptărilor. În ciuda prețurilor piperate, românii au plecat de la târg cu plasele pline. Nu a durat mult până când o parte din comercianți au rămas cu vitrinele aproape goale.

„Vindem produse din gospodăria mea proprie, propriul cârnat de casă, muşchi afumat, preparate din carne de oaie, tocană de oaie, sarmale, fasole cu ciolan și mult mai multe produse de panificație pe care le pregătesc acasă la mine: cozonac cu nucă şi rahat, plăcintă cu mere. Eu nu mai am ce da, am rămas cu doi cozonaci și câteva plăcinţele”, a declarat Maria Spirinciu, producător local, pentru Observator News.

Citește și: CÂT COSTĂ 1 KG DE CARNE DE MIEL CU DOUĂ LUNI ÎNAINTE DE PAŞTE? PUŢINI ROMÂNI ÎŞI VOR PERMITE SĂ PUNĂ PE MASĂ

Prețuri uriașe la un târg de produse tradiționale din București

Apicultorii din Bucovina și-au făcut loc printre sarmale, preparatele din carne și produsele de patiserie: ”Am o miere cremă cu polen, este un produs nou şi o miere de cremă cu cacao, tartinabilă, îndrăgită de iubitorii de ciocolată, pentru copilaşi în special am încercat să aducem acest produs pe piaţă pt a inlocui zahărul”, spune Ovidiu Hura, un producător din Bucovina.

De la târgul cu produse tradiționale românești nu au lipsit unele dintre cele mai îndrăgite produse de patiserie:  gogoșile muntenești (5 lei/bucata),  checul (75 lei/kg) și cozonacii (60 lei/kg). Vedetele târgului au fost cornulețele cu magiun – care au costat 75 lei/kg.

Un kilogramd e șuncă afumată de porc s-a vândut cu 35 de lei. Aproape dublu, un kilogram de cârnați a costat 50 de lei. Produsele lactate – brânză și cașcaval – s-au vândut cu prețuri cuprinse între  50 și 55 de lei/ kilogram:„50 de lei kg de cârnaţi, 35 lei kg de şuncă de casă, slană cum se zice la noi, care e macerată şi făcută la abur. Cozonacul de casă îl vând la 60 de lei kg”, spune Maria Spirinciu, producător local.