Ireal câți lei costă cei 2 burgeri de la McDonalds, ai lui Chef Foa. Sunt cei mai scumpi din meniu! Ingredientul ciudat folosit de fostul jurat Masterchef de la Pro TV
Fostul jurat Masterchef, Chef Foa, a reușit să devină cunoscut în România, în zona culinară, în urmă cu mai mulți ani. De-a lungul timpului, celebrul bucătar a avut mai multe contracte cu diferite firme, în aria gastronomică. Una dintre acestea este chiar lanțul de fast-food McDonalds. Câți lei costă cei doi burgeri ai lui Chef Foa și ce ingredient a folosit fostul jurat de la Pro TV?
Chef Foa și lanțul de fast-food au un parteneriat, în prezent. Florin Scripcă lansează două tipuri de burgeri, fiind chiar și cei mai scumpi din meniu, fiind vorba despre Bon Beef și Chicken Chic. Ingredientul ”ciudat” pe care Chef Foa îl folosește pentru burgerii săi din meniu va fi chiar mălaiul! Chiflele vor conține, în premieră, acest ingredient. Acesta costă 21 de lei.
Primul tip de burger, Bon Beef, conține carne de vită, sos de arpagic, bacon, salată romană, ceapă prăjită și sos de ciuperci, chiflă cu mac și mălai. Pe e altă parte, burgerul de tip Chicken Chic conține pui 100% românesc, pane cu semințe, brânză de capră, sos guacamole, roșie, salată rucola, ceapă roșie proaspătă și sos de ciuperci și chifla cu mălai, potrivit site-ului oficial. Burgerul va avea tot prețul de 21 de lei, precum și în cazul celui de tip Bon Beef.
Cine este Florin Scripcă, celebrul Chef Foa
Florin Scripcă i-a avut mereu pe cei din familie alături, aceștia încurajându-l să meargă pe drumul ales de el, bucătăria. Și cei doi frați ai lui au aceeași pasiune, gătitul, doar că nu sunt atât de cunoscuți. Chef Foa, născut la 22 august 1982, și-a făcut ucenicia la Londra și prima dată a lucrat într-un restaurant italian. S-a angajat chiar la compania de catering a faimosului Jamie Olivier. Florin a lucrat și într-un pub, dar nu de orice fel, ci unul cu o stea Michelin.
Chef Foa a știut că practica nu va fi totul, motiv pentru care a dat o mare atenție pregătirii profesionale. A studiat în Anglia, Franța, Italia. S-a întors apoi în România, unde și-a deschis o afacere. Florin a moștenit talentul organizatoric de la mamă, iar curiozitatea și curajul de a experimenta, de la tatăl lui.
Sursă foto: Facebook