Ireal câți lei a câștigat într-o singură săptămână Florin din Cluj, ca livrator Glovo
Florin Rusu (50 de ani) a început munca de livrator în anul 2021, în timpul pandemiei de COVID-19. S-a întors din Italia, acolo unde a lucrat ca șofer pe camionetă aproape 20 de ani. Deși prestează o muncă solicitantă și grea, clujeanul nu regretă decizia luată. Cât câștigă, de fapt, un curier de la Glovo la Cluja Napoca.
În calitate de livrator, Florin Rusu are destul de mult responsabilități, însă munca lui nu rămâne nerăsplătită. Clujeanul a renunțat la o meserie stabilă, cu un venit financiar constant, pentru a se întoarce în țară de dragul familiei și al prietenilor. A luat viața de la zero, însă nu regretă nicio secundă decizia. Clujeanul a revenit pe meleagurile patriei în timpul pandemiei de COVID-19. A lucrat 20 de ani în Italia ca șofer pe camionetă.
”Este greu, foarte greu. Poliția locală nu te înțelege. Vorbesc de parcări. Ei, cei din Poliția locală, nu te înțeleg. Dacă te-ai oprit în Piața Mihai Viteazu, să zicem, trebuie să te „lipești” ori pe stânga, ori pe dreapta. Nu sunt locuri de parcare. Nu pot lăsa mașina la un kilometru (de cerere – n.r.) și de acolo să vin pe jos cu mâncarea. Nu e deloc reglementată chestia asta și e o mare problemă”, a mărturisit Florin Rusu.
Ce salariu are, de fapt, Florin din Cluj, livrator la Glovo
Pe lângă programul destul de flexibil și bonusurile oferite de companie, Florin mărturisește că, fără a pune la socoteală cheltuielile pe benzină, consumabile, taxe și impozite, au existat săptămâni în care a câștigat și 3.600 de lei. Clujeanul a mai mărturisit că unul dintre dezavantajele acestei meserii este faptul că veniturile nu sunt constante, de cele mai multe ori ținându-se cont de orele muncite sau de comenzile primite.
”Dacă lucrezi 10 ore pe zi, poți face 20-25 sau chiar 30 de livrări pe zi. Au fost zile când am făcut peste 30 de livrări pe zi, iar atunci se dau și bonusuri frumoase. De exemplu, la 60 de livrări primim 300 de lei bonus. Fără să pun cheltuielile pe benzină, ulei, frână și celelalte taxe și impozite, ca idee, într-o săptămână am făcut 3.600 de lei. Asta a fost la sfârșitul anului trecut. Dar de aici trebuie scoase cheltuielile pe taxa de aplicație, impozite.
Hai să zicem că rămâi cu 3.000 în „mână”. Dar asta nu se întâmplă de fiecare dată, pentru că s-ar putea ca într-o săptămână să n-ai atât de multe comenzi. Sau să nu lucrezi 10 ore. De exemplu, ieri am făcut 265 de lei, iar alaltăieri, 230 de lei. Unora le place de tine că le-ai adus mâncarea caldă și-ți dau mai mult decât au comandat. Adică au comandat de 15 lei, dar îți dau 30. Dar sunt alții care îți cer și 50 de bani rest. Oricum, ăsta e un job care s-a înființat în pandemie. Meseria asta a fost o „gură de aer” și pentru studenți, și pentru persoanele în vârstă, chiar de 60 – 70 de ani. În caz că nu te mai primește nicio firmă.”, a concluzionat Florin, potrivit Media9.
Citește și: MARIUS, LIVRATORUL ÎN SCAUN CU ROTILE A RĂMAS ȘOMER. APEL DISPERAT AL BĂRBATULUI PENTRU UN NOU LOC DE MUNCĂ