Încă de la data de 1 Mai, turiștii care au mers în stațiunile de la malul mării au sesizat schimbări majore de prețuri. Acum, în plin sezon estival, prețurile serviciilor au rămas la fel de ridicate. De exemplu, cât a ajuns să coste un platou cu fructe de mare la un restaurant din stațiunea Olimp? Pofticioșii trebuie să își „blindeze” portofelul pentru o masă copioasă!
Litoralul românesc abundă în localuri și restaurante care le oferă platouri delicioase turiștilor. Și, evident, mulți dintre cei care vin să își petreaca vacanța la malul mării respectă o anumită „tradiție”, și anume să se înfrupte din fructele de mare.
Olimp este o stațiune populară în rândul turiștilor care își doresc o vacanță liniștită la malul mării. Iar, pentru a-și face poftele, trebuie să își „înarmeze” portofelul cu câteva sute de lei, pentru o masă pe cinste. De exemplu, într-un local din stațiunea Olimp, o familie ar putea scoate din buzunar, pentru un platou cu fructe de mare, în jur de 180 de lei. Acesta conține creveți, tentacule de calamar, rapane la plită, inele de calamar și legume la grătar.
Iar, pentru cei care doresc să se înfrupte din alte tipuri de pește, pot alege calcan, rechin sau crap, asezonate cu lămâie. Pentru aceste feluri de mâncare, pentru o porție de 100 de grame, un turist poate scoate din portofel între 21 și 34 de lei.
Vezi și AMENDĂ URIAȘĂ DACĂ FACI ASTA PE PLAJĂ! LA CE TREBUIE SĂ FIE ATENȚI TURIȘTII DE PE LITORALUL ROMÂNESC
Iar, cei care doresc să se înfrupte dintr-o porție de mici, atunci trebuie să știe că un singur mic ar putea costa și 7 lei.
Sursă foto: Pixabay