Cât costă o porție de sarmale cu mămăliguță la restaurantul chefului Cătălin Scărlătescu. Deşi probabil mulţi se aşteaptă ca preţurile să nu fie pentru toate buzunarele, se pare că nu este deloc aşa.
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciaţi bucătari din România. A început să gătească pe vremea când avea doar 17 ani, a muncit din greu pentru a ajunge unde este astăzi, iar acum preparatele lui sunt printre cele mai râvnite din țară.
Astfel, cine vrea să guste din bunătăţile juratului emisiunii „Chefi la cuțite”, poate merge la restaurantul la care colaborează împreună cu un asociat „Burgeri și scoici”, care se află în Centrul Vechi.
În ceea ce priveşte preţurile, acestea nu sunt deloc piperate. Spre exemplu, pentru o porție de sarmale cu mămăliguță clienţii sunt nevoiţi să scoată din buzunare 24 de lei.
Cel mai scump preparat din meniul pe care restaurantul îl oferă este burgerul cu carne de vita Black Angus care are preţul de 37 de lei. Cu toate acestea, dacă facem o comparație cu alte restaurante din Capitală, costul produselor este rezonabil, iar oricine îşi poate permite să treacă pragul localului.
Chef Cătălin Scărlătescu a povestit în cadrul unui interviu faptul că a fost atras încă de mic de bucătărie. Iar cea care l-a inspirat să aleagă această profesie a fost chiar bunica sa.
”Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută.
La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, mărturisea chef Cătălin Scărlătescu.
Sursă foto: Instagram