Ireal! Cât a plătit un turist pe o porție de 4 cârnăciori la Târgul de Crăciun din Cluj: ”Mi-a stat mâncarea-n gât”
Nu prea i-a priit mâncarea, din cauza prețului! Un turist care a mers la Târgul de Crăciun din Cluj a avut poftă de o porție de cârnăciori cu o bucată de conopidă murată și o chiflă. Totuși, când a comandat, prețul nu a mai fost pe gustul său. Iată cât a putut să plătească pentru „micuțul platou”.
Și-a dorit o ieșire în oraș, la Târgul de Crăciun din Cluj, dar a rămas cu un gust amar din cauza prețurilor pe care le-a întâlnit. Un turist a mers la târgul de Crăciun care este organizat an de an și, și-a comandat o porție de patru cârnăciori cu o chiflă proaspătă și o porție de murături (conopidă murată). Totuși, prețul l-a dat peste cap: pentru porția de mâncare pe care o puteți vedea în imaginea de mai sus, turistul ar fi plătit în 57 de lei.
”Târgul nici nu mai contează cum e, dar prețurile sunt din alt film. Te simți la Viena, dar ești la Cluj! Pot spune că mi-a stat mâncarea-n gât. Am plătit 57 de lei pe această porție”, sunt cuvintele rostite de turist, potrivit stiridecluj.ro
Un langoș ajunge să coste și 20 de lei la Târgul de Crăciun
Pe de altă parte, un bucureștean a vizitat orașul Cluj și, având în vedere această ocazie, a făcut o oprire și la Târgul de Crăciun. Pe rețelele de socializare, bărbatul a postat și un mesaj prin care îi întreabă pe ceilalți utilizatori dacă salariile din Cluj sunt mari, având în vedere că un langoș costă 20 de lei la târg.
„Am fost într-o tură scurtă de Cluj, două zile, așa că am dat rapid o plimbare prin Târgul de Crăciun, în drum spre o întâlnire. Ce voiam să vă întreb: așa venituri mari aveți la Cluj, încât vă permiteți langoș la 20 de lei? Întreb, fiindcă prețul pre-inflație era 3 lei, în inflație 5 lei, dar până la 20 de lei este o cale foarte, foarte lungă”, se arăta în postarea inițială de pe Facebook.
Totuși, a continuat cu explicațiile pe internet, după ce a văzut că au luat naștere polemici: „Totul s-a declanșat când am pus această postare pe Facebook, prețul langoșului părându-mi-se mult prea mare, în contextul în care nu prea ai o clasă de mijloc care să își permită acest preț. Lumea s-a apucat să scrie sute de comentarii, polarizându-se în cele două tabere clasice, pro și contra. Din păcate prea puțini au prins esențialul: un târg de Crăciun la care co-organizator este o Primărie ar trebui să ofere experiențe tuturor cetățenilor orașului, indiferent de veniturile acestora. Și, totuși, care este problema să vinzi un langoș la 20 de lei?
Erau multe produse de vânzare la târg, însă, langoșul mi-a sărit în ochi din două motive: primo, îmi place, secundo, știu cum se face. Langoșul presupune făină, drojdie, lapte și ulei. Nu îți trebuie nu știu ce făină scumpă. Nu îți trebuie ulei de măsline presat la rece, DOP. Nu îți trebuie lapte de unicorn sau drojdie făcută în Tierra del Fuego. Nici măcar nu stai să frămânți ore în șir ca la cozonac. Langoșul la origine era ce se făcea din aluatul rămas de la făcutul pâinii, aluat care era turtit și aruncat pe plita încinsă. Nimic unicat, cam toate națiile Pământului făceau astfel de creații fine gastronomice. Mai târziu, probabil, cineva a încercat să vadă ce se întâmplă când arunci aluatul în blidul cu untură topită și a văzut că nu a ieșit ceva nasol, așa că încercarea s-a făcut best-practice și astăzi avem langoșul așa cum îl știm, sănătos, fibre, eco-bio. Peste acest deliciu gastronomic, unii chefi mai pun smântână, brânză, usturoi, cașcaval sau ce mai găsești prin frigider. Pe scurt, langoșul a fost făcut de oameni simpli pentru oameni simpli, cu ingrediente simple, folosind o tehnică simplă”.
Sursă foto: StirideCluj.ro