Ionut Negoita a petrecut Pastele in Israel, cu surorile si cumnatii sai
Ionut Negoita ne-a marturisit ca, inca din copilarie a fost educat in spiritil Bibliei si a invataturilor Cartii Sfinte, astfel ca si-a dorit foarte mult sa vada in realitate acele locuri. Acest prilej a venit recent, cand, impreuna cu surorile si cumnatii sai, el a vizitat de Pasti Tara Sfanta.
„Am ales perioada sarbatorilor, pentru ca aceasta are o semnificatie deosebita din punct de vedere religios si emotional. Imi doream excursia de foarte mult timp, imi doream sa vizitez Israelul si Ierusalimul, avand in vedere ca o buna parte din cele scrise in Biblie se bazeaza pe istoria acestei regiuni”, ne-a spus omul de afaceri.
El ne-a marturisit ca, desi i-a fost greu, a decis sa-si lase copiii acasa, mai ales ca programul vizitei sale in Israel era foarte incarcat. „Nu am luat copiii cu mine, deoarece programul de vizitare a fost intens si extenuant, iar locurile si informatiile erau dificil de asimilat pentru varsta lor. Copiii mei au petrecut Pastele la tara, cu bunicii lor. La intoarcere le-am adus cadouri. Printre altele, Harry a primit o camila, iar Ingrid, un catelus”, ne-a spus Ionut Negoita. Si cum cunoasterea unei tari se face inclusiv prin arta culinara, omul de afaceri a mancat de Pasti cateva preparate locale, printre care salata de humus, salata de verdeturi amare, serbet de curmale si azima, preparate care l-au surprins placut. Evident ca, aflandu-se in Israel de Pasti, Ionut Negoita nu a mai putut savura nici pasca, nici cozonac, si nici macar oua rosii, asa cum obisnuise ani la rand. Pe de alta parte, el s-a aratat impresionat atat de ambitia poporului evreu, cat si de toleranta extraordinara intre religii, la Ierusalim.
„Au reusit sa renasca asa cum se spune „din cenusa intr-un pustiu”, fara resurse naturale, comparativ cu alte tari. Acest fapt mi-a demonstrat determinarea poporului evreu, ambitia acestuia si reusita unui proiect comun. De asemenea, am remarcat diversitatea religioasa.
Intr-un spatiu relativ mic am intalnit moschei langa biserici ortodoxe sau reformate. Iata un exemplu de tolerenta religioasa ce ar putea reprezenta punctul de plecare pentru alte tari din Orientul Mijlociu, dar si din alte state ale lumii”, a remarcat Ionut Negoita. El ne-a marturisita ca, totusi, are un regret. „Nu am ajuns pana langa Zidul Plangerii, desi imi propusesem, pentru ca erau mii de oameni care stateau la coada ceea ce insemna multe ore de asteptat, iar programul excursiei ne-a impus un timp limitat. Cu toate acestea, trebuie sa recunosc ca ceea ce am descoperit in Israel m-a surprins prin inedit, venind in acelasi timp in intampinarea asteptarilor mele”, ne-a mai spus Ionut Negoita.